Свързани новини

10.07.2014 17:02

ДАНС закопча районен кмет на Пловдив

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При спецакция на ДАНС, проведена на 9 юли, е закопчана Райна Петрова – кмет на район Централен при Община Пловдив. Петрова е задържана за длъжностни престъпления и търговия с влияние.


Вчера от прокуратурата й бе повдигнато обвинение и бе поискано корумпираната кметица да бъде отстранена от длъжност по реда на чл. 69 от НПК.


Райна Петрова е лансирала високоплатена фирма за доставка на храна на детските градини на територията на района, на който е управник.


Въпросното сдружение е Надежда 2000 ЕООД. Фирмата доставяла хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които не само били на изключително високи цени, но и се отличавали с ниско качеството.  Като пример за завишени от прокуратурата дават 7,50 лв. за килограм грозде. В периода от май 2012 до март 2014 г. , дружеството е сключило договор за снабдяване с продукти, докато се е обжалвал конкурсът за избор на доставчик. От парите, които се отпускат за тази цел, са били усвоени 1 милион и 350 хиляди лева.


Освен това са получавани и оплаквания от директорки на целодневните заведения, че доставяли гранясали стоки с изтекъл срок на годност. За детските ясли и кухни бил сключен договор на стойност 376 000 лева за снабдяване на хранителни продукти. Срещу това Райна Петрова е получила ваучери за нея и дъщеря си за екзотични екскурзии до Тайланд.


Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева. Най -тежкото предвидено от закона наказание  за Петрова е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като има и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност. Разследването по делото продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион