Свързани новини

10.07.2014 16:50

Паркираме за 10 минути без пари в центъра на София

Видян 1297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община разработва нова наредба за организация на движението в столицата, обяви днес на брифинг в Столичния общински съвет, неговият председател Елен Герджиков. По думите му наредбата ще запази философията на сегашните правила за паркиране в столицата, но предвижда някои новости.Общинските съветници, които се занимават с темата транспорт, обсъдиха ситуацията и бе взето решение да се подготви проект за наредба, който да изчисти всички натрупани през годините неясноти, обясни Герджиков.


Сред новостите е освобождаване от таксата за паркиране за 10 минути, за да могат например родителите да оставят децата си на училище, посочи Зафир Зарков, от транспортната комисия към СОС. 10-те минути гратис ще се регламентират с безплатен талон, който ще бъде раздаван от служителите на Центъра за градска мобилност.

Самите граждани обаче ще въвеждат часа на паркиране и ще го поставят на предното стъкло на автомобила, обясни Зарков. Той каза, че талонът ще е за многократна употреба, на него няма да е обозначена дата, но той няма да може да се използва за няколко последователни паркирания. Друга новост в подготвяната наредба предвижда живеещите по настоящ адрес също да имат право на локално платено паркиране в зоните.

Всеки, който живее по постоянен или настоящ адрес в Синя или Зелена зона ще може да си купи стикер за паркиране като представи свидетелство за управление на МПС, големия талон на автомобила, документ за собственост или договор за наем на жилище, както и документ за собственост или лизинг на автомобила, обясни Зарков, цитиран от БТА. По неговите думи отпада покачването на таксата за втори и трети автомобил. Ако в едно жилище автомобил има съпругът, съпругата и детето, тримата могат да кандидатстват и да получат стикери, които ще струват всеки по 100 или 130 лева в зависимост от зоната. Ако обаче един човек има пет автомобила, той може да кандидатства за стикер само за един от тях, а следващите паркират по общия ред за съответната зона, обясни Зарков.

Що се отнася до дейностите и техническото изпълнение по контролиране на зоните, новата наредба предвижда те да могат да бъдат изпълнявани както от общинско предприятие, така също и от търговско дружество, което отговаря на критериите на Закона за обществените поръчки, обясни Елен Герджиков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци