Свързани новини

10.07.2014 15:50

Решават за местоположението на Дунав мост 3 до два месеца

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съществуването само на два моста над Дунав в българо-румънския участък е огромна аномалия. Това заяви в Русе Константин Жипонов, управител на българската фирма, която заедно с румънски партньор проучва най-подходящите места за изграждането на трети мост, предаде Радио Шумен.


Заедно с областните управители на Русе, Силистра, Плевен и Враца и представители на румънските местни власти, експертите участваха в работна среща, посветена на бъдещия Дунав мост 3.


В момента се разглеждат четири варианта. Единият е при Силистра-Кълъраш, а другият е в Русе.


„В Русе има мост, но той е един военновременен мост, не се знае нито как е оразмеряван, нито къде е фундиран, няма никакви чертежи за него, няма никакви схеми. Той не отговаря на съвременните изисквания нито по габарити, нито по натоварвания, и е редно да бъде дублиран с един съвременен мост", каза Жипонов.


Другите две възможности са Никопол и Оряхово. Определянето на точното място на новия мост трябва да стане до два месеца.


Самите параметри на моста предвиждат да могат да минават кораби, като височината му трябва да бъде 20,50 м над плавателните води. Второто изискване е да има най-малко две пътни платна с по две ленти.


Все още не е решено дали ще има жп линия, но от българска страна имат желанието да се направи комбиниран мост с поне един коловоз в средата. Вчера силистренски фирми и неправителствени организации разпространиха общо становище, в което настояват третият мост над Дунав да бъде между Силистра и румънския град Кълъраш.


Сред подписалите са силистренските представителства на Българската търговско- промишлена палата, Българската стопанска камара, Агенцията за инвестиции и регионално развитие, Строителната камара, Ротарианският клуб и водещи фирми от района.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв