Свързани новини

07.07.2014 14:12

Турските гастарбайтери доволни от преминаването си през българска територия

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турските граждани, живеещи в европейските държави, вече започнаха ваканционните си пътувания към Турция. Както всяка година, основният им маршрут минава през България и турско-българските гранични пунктове „Капитан Андреево" - „Капъкуле" и „Хамзабейли" - „Лесово".


Първите групи, пристигнали в Турция през България са с положителни са впечатленията от преминаването през българска територия, съобщава БНР.


В предишни години гастарбайтерите масово се оплакваха от случаи в България, когато униформени служители по пътищата им взимали подкупи и рушвети. „Пари за чорба" беше станал нарицателен израз за подкупите в България. А някои от случаите бяха предизвикали дори дипломатически скандал. Сега обаче няма подобни оплаквания.


Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки. Пристигнахме спокойно на „Капъкуле" и оттук ще продължим за родния ни край Гиресун, разказва турско семейство от германския град Бохум.


Според други пътници, проблеми са имали при пътуването през територията на Унгария, докато през България пътували спокойно и без никакви трудности.


Турските митнически власти също се надяват тази година да е по-безпроблемна, главно да няма задръствания на граничните пунктове и чакане с часове.


Директорът на Областната дирекция за митници и търговия на Тракия Мюслюм Ялчън заяви на пресконференция, че са се подготвили старателно: Очакванията ни са, че през следващите дни ще има увеличение в пътникопотока и колите на граничните пунктове. Но сме заделили значителен персонал, 907 души ще обслужват „Капъкуле" в продължение на активния пътнически сезон. Нашите граждани няма да имат никакви трудности.


Четири камери за денонощно наблюдение са монтирани на граничния пункт. Благодарение на 24-часовата камерна система пътниците чрез мобилните телефони всеки момент могат да получават информация за състоянието и пътникопотока на граничните пунктове и да се ориентират за маршрута, който да предпочетат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.