Свързани новини

02.07.2014 15:20

Молдовският парламент ратифицира договора за асоцииране с ЕС

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Молдовският парламент ратифицира споразумението за асоцииране на страната с Европейския съюз, предава ИТАР-ТАСС. Документът, който бе подписан на 27 юни в белгийската столица Брюксел, бе подкрепен от мнозинството на т.нар. проевропейска коалиция и няколко независими депутати. Срещу него се обявиха депутатите от комунистическата партия, които представляват около 40 на сто от общия брой на народните представители, както и националистическата партия „Възраждане”.


В присъствието на президента Николае Тимофти в крайна сметка законодателният орган одобри плана за асоцииране, който постепенно трябва да откъсне страната от гравитационното поле на Москва.


„Независимо от политическите ни възгледи, ние имаме една обща цел - да превърнем Молдова в процъфтяваща страна. Нужно е да се справим с корупцията, да осъвременим икономиката и инфраструктурата”, заяви Тимофти в словото си пред парламента.


Докато течеше гласуването, в столицата Кишинев се събраха около 2 хил. протестиращи, които се обявиха категорично против. Властите отговориха със засилени мерки за сигурност и затвориха движението в централните райони. Няма данни за възникнали сблъсъци между малобройните протестиращи и полицията.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни