Свързани новини

24.06.2014 13:49

По-светла е станала икономиката ни през 2013г.

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономиката на страната ни е станала по-светла през изминалата 2013-та година, обяви зам.-министърът на финансите Людмила Петкова, която е и председател на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика.


Зам.-министърът, заедно с председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, представиха резултатите от проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съобщава news.bg.


Една от основните задачи на този проект е да изчислява всяка година, от 2010-та насам, композитен индекс „Икономика на светло".


Въпросният индекс през изминалата 2013-та година се е повишил, което означава, че икономиката у нас започва да изсветлява.


„През първите пет месеца на настоящата година има подобрение на събираемостта на акцизите върху тютюневи изделия и върху алкохол", се похвали още зам.-министър Петкова.


Събираемостта на ДДС, по думите на зам.-финансовия министър, обаче все още не е на необходимото ниво, като именно заради това правителството насочва силите си към обратно начисляване на ДДС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог