Свързани новини

12.06.2014 15:48

Покриват с жълти плочки фонтана на бул. Витоша

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният архитект на София Петър Диков заяви вчера, че подготвя доклад за премахването на фонтана на бул. Витоша, който вече една година предизвиква остри реакции срещу облика си. Според него това е единственото възможно бъдеще за водното съоръжение. На негово място ще бъдат поставени жълти плочки - същите като във вече ремонтирания участък от единствения пешеходен булевард в столицата.


Отговорът Демонтаж е и най-посочваният в допитването на сайта на Столичната община, обявено в края на април. Първоначално гражданите можеха да гласуват само за  предложенията на студенти от Националната художествена академия.  Те бяха помолени да изготвят проекти за промяна на вида на шадраванчето.  По-късно обаче беше добавена  възможност за премахване на водоскока и тя светкавично спечели първото място.  Диков не си призна, че фонтанът е негова грешка, а посочи като причина за  демонтажа  “невъзможността за провеждането на шествия”.  Той не пожела да коментира  колко е струвало на данъкоплатеца неадекватното шадраванче и колко още ще ни шарат заради премахването му.


Кога ще бъде демонтиран фонтанът зависи от Столичния общински съвет, който трябва да приеме предложението на Диков.  Същевременно главният архитект ще предложи да няма фонтан и в третата част от бул. Витоша, която предстои да бъде ремонтирана. Там също  се предвиждаше подобно съоръжение.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,