Свързани новини

05.06.2014 12:55

Лавров идва в София през юли

Видян 849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подготвя се посещението на руския външен министър Сергей Лавров в България, обяви външният министър Кристиян Вигенин, цитиран от Dnevnik.bg.


Запитан защо МВнР досега не е давало информация за визита и премълчава това, министърът каза, че идването на Лавров е в процес на подготовка. Поради това не се премълчава, а така се постъпва, докато не е уточнено всичко, добави той.


Очаква се Лавров да посети София в началото на юли по повод отбелязване на 135-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Русия.


Вигенин не каза какви актуални теми ще бъдат обсъдени.


Според източници на "Дневник" датата на посещението 7 юли, която неофициално се посочва, няма да бъде официално потвърдена още дълго заради изключителната заетост на Лавров, който е непрекъснато на път между световните столици заради кризата в Украйна.


Днес той се среща в Париж с държавния секретар на САЩ Джон Кери.


Лавров, който заема поста на първи дипломат на Русия от 2004 г., е сочен от международни анализатори сред петимата най-влиятелни политически фигури в света в момента.


Руският външен министър няма забрана да посещава страните от Европейския съюз, каквато има за председателя на руската дума Сергей Наришкин, който трябваше да посети страната ни преди около месец. Тогава от "Външно" заявиха, че ще се съобразят със санкциите на ЕС и не допуснаха Наришкин в България.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец