Свързани новини

23.05.2014 17:25

Александър Симов: БСП дава възможност за нова социална Европа

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП проведе една наистина европейска кампания, кампания на идеите, която бе изцяло позитивна. Кампания, в която посветихме своето време и енергия да се срещаме с хората, да се видим очи в очи с тях, да потърсим техните болки и проблеми, да видим какво ги вълнува и въз основа на това да представим някаква реална политика, реална алтернатива за Европа, а в крайна сметка и за България. Смятам, че това е истинският начин за правене на политика. Това заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Александър Симов във Враца на среща със симпатизанти. ”Мога да обобщя темите, от които основно се интересуват хората. На първо място хората се интересуват от социалната политика. Това винаги е тема номер едно. Има едно леко заблуждение. Ако четеш софийските медии, можеш да останеш със заблуждението, че кабинетът на Орешарски и сегашното управление едва ли не нямат никаква социална база. Това е абсолютна лъжа, абсолютна интрига. Защото в момента в който минеш зад табелата с надпис София, започваш да срещаш хора, които не само се интересуват от социалната политика, какво можеш да направиш за тях, но са и склонни да дадат своя кредит на доверие към настоящото управление, защото са видели промяна на отношението. За първи път след четири години, хората виждат, че се прави нещо реално за подобряване на доходите, за подобряване на социалната среда, прави се опит да се отстрани това, което ГЕРБ остави в наследство. В този смисъл има едно общо усещане, че хората в България очакват още стъпки в областта на социалната политика, хората очакват едни радикални леви реформи”, заяви той.


Следващата тема, която се дискутира на срещите с хората, според Александър Симов е реиндустриализацията. „В това отношение Враца е пример, защото ще се съживи "Химко", ще се възстанови военното поделение, и хората от другите краища на България искат да знаят, кога това ще се случи и при тях”, каза той. Александър Симов бе категоричен, че Северозападна България трябва да е общ приоритет на всички български евродепутати.


По думите му една от темите, които се обсъждат е в каква Европа искаме да живеем. "Даже и европейците осъзнават, че децата им вероятно ще живеят по-зле от тях. Затова не трябва да се избира партията на статуквото ЕНП. Когато се постави избор между хората и банките, ЕНП избра банките, заяви Симов. Европа трябва да се върне към социалните си корени. Европа трябва да съществува като общност от социални държави и единствено Партията на европейските социалисти предлага този спасителен статут, а единствената работеща програма е тази на Мартин Шулц”, категоричен бе Александър Симов.  Затова той призова в неделя да се гласува с бюлетина № 15, която е възможност за нова и социална Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог