Свързани новини

22.05.2014 17:02

Милионерите са забогатели с 59%

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските избори са преди всичко за това справедливо ли беше платена цената на кризата. Защото, ако не е, значи нещо важно трябва да се промени.


Правилно ли беше загубите на американските банки да бъдат платени от българските и другите пенсионери на Стария континент, както и от онези, които имат малък и среден бизнес?


По този повод австрийското бизнесиздание Съксес, част от групата на авторитетния вестник Ди Пресе, публикува скандална, но твърде показателна статистика, чиито безпристрастни числа нямат нужда от коментар. The Wealth Report или Докладът за богатството 2014 доказва, че кризата всъщност е направила богатите хора в света и в Европа, следователно и у нас, много по-богати. И понеже парите са крайно количество, това означава, че всички останали сме се оказали толкова по-бедни.


Групата, наричана от изследователите Ultra High Net Worth Individuals или „индивиди с ултра висока нетна стойност”, в която попадат всички със състояние над 30 милиона долара „свободен капитал на разположение” на всеки от тях, се е увеличила по брой с 3%. Богаството й обаче е скочило с невероятните 59 на сто, докато другите хора са гладували или поне са се ограничавали, разправяли са се с незаконното вдигане на лихвите от банките, губели са и са търсели отчаяно работа.


Още по-сензационни са данните за милиардерите. В годините на криза те са се увеличили с 80 на сто и вече са общо 1682 по целия свят. Което показва, че процесите на монополизация и изгребване на резервите, на които сме свидетели и в нашата страна през последните няколко години, а това са парите на останалите хора на планетата, които не са имали късмета да станат ултра богати, са отишли при щастливците.


Евродепутатите, които ще избираме в неделя няма да попаднат, ако разчитат само на заплатата и бонусите си, директно сред ултрабогатите. Но всеки от тях ще струва на българския данъкоплатец над 1,7 млн. евро или към 3,5 милиона лева, които му се полагат, за да живее подобаващо в Брюксел и Страсбург. А заедно с последващия „фонд приспособяване” след изчитане на мандата, сумата отива на почти 2 милиона евро или 4 милиона лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци