Свързани новини

19.05.2014 15:18

Опасна храна доставяли на президента и депутатите

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите, служителите на администрацията в двете сгради на Народното събрание, президентът, вицепрезидентът и всички работещи в президентството могат да останат без храна. Тази новина обяви на пресконференция изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Пламен Моллов, предаде нюз.бг.


По сигнал инспекторите на БАБХ са проверили хранителния комплекс в сградата на президентската институция, който обаче снабдява с храна и сградите на парламента.


Проверката е показала сериозни нарушения по отношение на гаранциите за безопасност на предлаганата храната и това е довело до спиране временно на работата на този хранителен комплекс.


„Фирмата не може да гарантира сигурността и безопасността на тези, които се хранят", обяви Моллов и подчерта, че всяка една храна, за която няма гаранции за безопасност, е опасна.


Нарушения са открити и при самата подготовка на храната. Повече подробности за това дали е имало храни с изтекъл срок например обаче директорът на БАБХ не поиска да даде с обяснението, че той самият знае за това от пред и десет минути.


По отношение на това дали фирмата е частна или държавна Моллов предложи, че фирмата е частна.


Кухнята на въпросния хранителен комплекс се намира в сградата на президентската институция, там се приготвя храната, а след това се разпространява и в сградите на Народното събрание.


Проверката е в обект на президентството и започна в края на миналата седмица, загатна още Моллов, но не пожела да каже от къде точно е дошъл сигналът, но добави, че е от вътрешен човек.


Нарушение е имало и по отношение на оборудването за съхранение и приготвяне на храната, което не изключва и лоша хигиена.


Известното „депутатско" кюфте ще бъде спряно, докато не бъдат отстранени нередностите. Именно това е най-голямата санкция при подобно нарушение.


„Този случай е прецедент и аз самият бях леко изненадан", призна проф. д-р Пламен Моллов.


По-късно обаче от прессекретариата на „Дондуков" 2 опровергаха заявеното от Моллов.


Приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици, се казва в изявление на президентството.


Подчертава се, че администрацията на президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните.


Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в Администрацията на Президента.


На „Дондуков" 2 изразяват недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден