Свързани новини

13.05.2014 16:55

Осъдиха жена от Пещера да плати 20 000 лв. за клевета във Фейсбук

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Пещера осъди млада жена да плати близо 20 000 лв. обезщетение заради неин пост във Facebook, в който набедила за измамници бившите си работодатели. Двете страни по делото за клевета са българи в чужбина. Осъдената жена, родом от Пещера, била наета от фирма за почистване в Нюкасъл, Англия, собственост на сънародници. По-късно тя  напуснала по свое желание, информира бТВ.


Необичайното в случая е, че потърпевшите потърсили услугите не на британския, а на българския съд. Според адвоката на наклеветената фирма по неизвестни причини младата дама ги нарочила за измамници в своя публикация в мрежата, като освен това ги и обидила. Пред Темида обаче, обвиняемата бе категорична, че няма нищо общо с това. Според нея обидите са били написани от фалшив профил. „Интересното беше, че имах предложение, чрез нейния адвокат, за постигане на спогодба. И моите клиенти бяха готови на един огромен компромис - те не искаха нищо от обвиняемата, освен да се извини публично във Фейсбук", посочи пред съда адвокатът на българската фирма със седалище на Острова. Осъдената отказала да напише извинение в социалната мрежа и това й коствало присъда за обещетение в размер на  20 бона.


''Казусът е изключително любопитен, тъй като е почти невъзможно да осъдиш някого, за нещо, написано във Фейсбук. При частните съдебни дела това е сложно, тъй като собствениците на сайтове изискват официални писма от властовите органи, за да разкрият личните данни  и собствениците на потребителите'', каза пред бТВ адвокат Марин Марковски, чиято кантора защитава осъдената на втора инстанция. Той коментира още, че деянията в социалните мрежи са трудно доказуеми, защото единствената кореспонденция в Интернет с ясен автор е тази с електронен подпис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион