Свързани новини

13.05.2014 13:55

ЧЕЗ подменя 380 хиляди електромера на клиенти

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ЧЕЗ Разпределение България" АД ще подмени 380 000 електромера на стойност над 13 млн. лева през 2014 г., предава нюз.бг.


За сравнение през миналата година бяха подменени 358 000 електромера.


„Подмяната на електромери е законово задължение на всички електроразпределителни компании. В ЧЕЗ тя се извършва в съответствие със законодателството на Република България. Подмяната е от полза за клиентите. Тя гарантира качество и точност на измерването. Разработили сме и спазваме правила за извършване на подмяната, за да защитим в максимална степен правата на потребителите", заяви Илиян Мутафчиев, директор „Мерене и управление на данните" в „ЧЕЗ Разпределение България" АД.


Преди всяка подмяна служители на ЧЕЗ посещават съответния адрес и разговарят с домоуправителя или представители на Домсъвета, за да се определи подходяща за двете страни дата за подмяната. На входа, на видно място, се разлепва съобщение, с което клиентите се уведомяват за датата за извършване на подмяната и се предупреждават, че това ще наложи временно спиране на електрозахранването за определен период от време. Не по-късно от 48 часа предварително информацията за планираната подмяна на електромери се публикува в поне три национални медии и на сайта на компанията.


При всяка подмяна задължително се съставят констативни протоколи, които се подписват от служители на ЧЕЗ от една страна, а от друга - от собственик на имота или от двама независими свидетели. Достоверността на данните се удостоверява със снимки на демонтирания е  монтирания електромери, на които се виждат фабричния номер и показанията на всяка една от тарифите на електромерите. Данните се съхраняват в системата на ЧЕЗ.


Не се извършва подмяна на електромери, без да бъдат съставени констативни протоколи, да бъдат направени снимки и клиентите да бъдат уведомени предварително.


Всички електромери, които ЧЕЗ Разпределение монтира за измерване на консумираната електроенергия, съответстват на изискванията на Закона за измерванията и на Наредбата за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол.


Преди монтажа уредите задължително се проверяват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. След подмяната всеки електромер се предава в оторизирани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор лаборатории, които сертифицират годните уреди за следващ 4- или 6-годишен период.


През последните 9 години ЧЕЗ Разпределение е инвестирала 208 милиона лева за изнасяне, подмяна и ремонт на електромери. Това е почти една трета от общите инвестиции на компанията в мрежата в обем на 728 млн. лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на