Свързани новини

09.05.2014 15:30

Чобанов: Бизнесът започва да излиза от кризата, мисли за инвестиции

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Продуктите на Българската банка за развитие (ББР) за насърчаване на износа са подходящи и за големия и за малкия бизнес. Те са без аналог за българската пазарна среда, защото дават възможност за обгрижване на бизнеса от предекспортния му период до момента, в който се появява на международните пазари". Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов в Търговище на среща с представители на корпоративния сектор, малките и средните предприятия, както и на микропредприятията от града, предава нюз.бг.


Повод за срещата е информационната кампания на МФ и ББР за запознаване на местните фирми с новите възможности за финансиране от банката, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и ниско-лихвено кредитиране за малките и средни предприятия.


ББР предлага конкурентни продукти, насочени към пазарни ниши, където други банки трудно достигат или нямат интерес за тях, коментира Чобанов. Банката подпомага икономическата политика на правителството и има за цел да адресира слабите места по отношение на кредитирането.


По думите на Чобанов бизнесът започва да излиза от стреса, чувства се по-спокоен и мисли за инвестиции. Всеки месец от началото на годината имаме подобряване на бизнес климата, отчитаме и подобрение в строителството - тази част от икономиката, която претърпя най-много от кризата. Увеличава се и търговията на дребно, коментира финансовият министър на брифинга с журналисти сред срещата си с бизнеса на Търговище.


По отношение на приходната част на бюджета много добре върви изпълнението на данъка върху доходите на физическите лица и събираемостта на социалните и здравни осигуровки. Той очаква обнадеждаващи резултати за данъчните приходи, но те ще станат ясни по-късно.


„До момента бюджетът е префинансирал с около 1 млрд. лв. ОП „Околна среда", това показва нашия ясен ангажимент изпълнението на тези проекти да продължи" - това каза финансовият министър в отговор на журналистически въпрос за финансовите корекции по проекти на Програмата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец