Свързани новини

08.05.2014 17:10

Заградиха част от двора на 7-мо СОУ

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съседи на 7-мо СОУ използваха Гергьовденските празници, за да застроят абсолютно незаконно част от двора на елитното школо. Става въпрос за зелена площ , простираща се до игрището на училището, което е съвършено незаконно.


Въпросните съседи искат да реституират част от двора и вече 15 години водят съдебни спорове. Решили да оградят дворното място, именно по Гергьовден, за да не бъдат хванати в крачка.


През 1992 г. те получават по реституция сграда и дворно място, които попадат в парцела на училището. През 1999 г. кметът на район Средец издава заповед за разрешение на съседите за строеж на огради. Заповедта е потвърдена от Столичния общински съвет . През 2003 година обаче, заповедта е провъзгласена за нищожна с решение на Върховния административен съд, тоест тя не подлежи на обжалване.


През 2009 г. след множество съдебни спорове въпросът за собствеността приключва в полза на училището с триинстанционно съдебно производство.


Според него въпросната част е общинска трябва да се стопанисва от училището.


Оказва, се че претендиращите за собственици на част от двора в момента са го заградили  на основа на юридически невалидна заповед.


Според училищния правилник всеки ученик трябва да има 25 квадратни метра. В момента, в 7-мо СОУ на всеки ученик се пада 10 пъти по-малко площ, заради застрояването на двора.   



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог