Свързани новини

22.04.2014 14:23

КЗК отмени тунела под жълтите павета на Диков

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени класирането за две от позициите на конкурса на Столичната община за нов облик на центъра на София.


Конкурсът беше финансиран с европейски средства и целта е с одобрените проекти да се кандидатства за пари от Брюксел в новия програмен период, с които основно да бъде ремонтиран центъра на столицата.


В него централната част на града беше разделена на 4 зони. По жалба на участници, които не са класирани - Стефан Добрев – архитектура и дизайн ЕООД, Архинекс ООД и Булархарт ЕООД, класирането за две от позициите се отменя.


Една от тях е за пространството по бул. Цар Освободител от Партийния дом до ул. Раковски. На първо място беше класирана Никонсулт ЕООД и техният проект предвиждаше автомобилен тунел под жълтите павета на пл. Александър I.


Нарушението при класирането за тази зона е, че техническата комисия не е направила доклад и не е отразила изследването на съдържанието на конкурсните проекти, а е взела немотивирано решение, че всички конкурсни проекти могат да бъдат допуснати до журиране. Постановлението на КЗК е процедурата да продължи от етап проверка на проектите от техническата комисия за съответствие с изискванията на конкурсната програма.


Отменя се и класирането за проект за нов облик на ул. Граф Игнатиев, включително знаковите за София улици Шишман и 6-ти септември. За тази зона за победител беше обявена А.Д.А ООД, която предлага ул. Граф Игнатиев да се превърне в пешеходна зона без трамваи.


За тази зона забележката на КЗК е, че от протоколите не става ясно по какъв начин са оценени конкурсните предложения на участниците, поради което оценките са обосновани само формално и затова връща процедурата на етап разглеждане, оценка и класиране на конкурсните проекти.


Отново ще свикам комисията и ще направим ново класиране за зони 2 и 3, каза главният архитект на София Петър Диков. Той смята, че това ще се случи бързо.


С окончателно одобрените проекти, след изтичане на всички процедури по обжалване, Столичната община ще кандидатства за финансиране около 50 млн. евро по Оперативна програма Регионална развитие за програмен период 2014-2020 г., напомни главният архитект.


Оптимистичният вариант е те да бъдат реализирани през 2016 г.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв