Свързани новини

08.04.2014 14:20

Станишев: Ние се борим за доверие, не за бройки евродепутати

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти след като заедно с младежи от партията внесе в ЦИК подписи за регистрация на коалицията за предстоящия евровот. По думите му са събрани близо 100 хиляди подписа. „Остава всеки, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия резултат”, каза той.  Станишев подчерта, че стремежът на социалистите е да бъде спечело доверието на хората, а също КБ да бъде първа политическа сила. „Нашият стремеж е да имаме справедлива България в социална Европа. Това искаме да променим в евросъюза, защото той не е това, което повечето европейци очакват. Пряка отговорност за случващото се в ЕС носят десните политически сили, защото те доминират през последните четири години. Целта ни е да  го променим, защото бедността, липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора както в страната ни, така и в Европа. Затова ни е нужна силна политическа воля”, категоричен бе Станишев. Лидерът на социалистите изтъкна, че социалистите ще водят открита европейска и смислена кампания. „Към момента единствено БСП е заявила платформа за евроизборите. Никой друг няма платформа. Другите нямат идеи”, заяви той.


Мартин Шулц е гарант за социална Европа


Станишев бе категоричен, че хората не искат повече големите да определят правилата. „Хората искат равноправна Европа, в която България да има достойно място, а не да бъде периферна, втора ръка страна, като гаранция за това са именно социалистите и нашият общ кандидат за председател на ЕК Мартин Шулц. Искаме също да върнем на хората надеждата, че и нашата държава може да работи по друг начин. И това правим с решенията, които правителството ни взима, с антимонополното законодателство, например. Защитаваме хората и със социалната ни политика, за да могат те да усетят, че има смисъл, че страната служи на хората. На Стария континент също има отдалечаване от хората, защото сега политиката е дясна. Сегашна Европа  е Европа на корпорациите, на големите интереси, на неравнопоставеността, в която на малките държави им се дават указания, но не се чуват техните аргументи. Искаме да променим това и ще го направим, като гаранция за това са социалистите“,  заяви Сергей Станишев. Той каза още, че социалистите не спират да пътуват из страната. „Ние чуваме от какво се нуждаят хората и обясняваме на всички какво можем да направим и какво можем да дадем. Имаме изключително силна листа, съставена от личности със свои позиции - и граждански, и политически, листа, в която партийното и гражданското са добре съчетани и с интелекта на България”, каза той.


Според лидера на БСП и президент на ПЕС най-важното е да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт. „Да не допуснем безобразията, беззаконието, рекета, неплащане на социалните задължения на държавата към гражданите отново да се случи. Убеден съм, че мнозинството от българите не искат Борисов, Цветанов и Дянков да се върнат и да правят тези неща. Залогът е България да бъде справедливо третирана в ЕС, което ние, социалистите, можем да направим”, каза Сергей Станишев.


На въпрос как ще оцени предстоящото посещение на генералния секретар на НАТО в България, Сергей Станишев заяви, че в това няма нищо изненадващо. „Ние отбелязваме 10 г. от членството ни в НАТО”, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог