Свързани новини

08.04.2014 11:05

САЩ: Кризата в Украйна може да срине световната икономика

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическите последствия от събитията около Украйна „засега са ограничени”, но „ескалация на кризата може да подкопае и световната икономика”. Тази оценка даде представител на ръководството на Министерство на финансите на САЩ на брифинг за журналисти, състоял се в навечерието на сесията на ръководителите на МВФ и Световната банка, предаде ИТАР-ТАСС.


„Съединените ясно заявяват, че ще работят със съюзниците, за да принудят Русия да плати допълнителна цена, ако Русия предприеме допълнителни стъпки за нарушаване на украинския суверенитет и териториална цялост”, отбелязва говорителят. В същото време той подчертава, че САЩ ще продължат да призовават за дипломатическо решение и намаляване на напрежението в настоящата ситуация.


В дневния ред на Световната търговска организация няма въпроси, свързани с украинската криза, каза един от ръководителите на организацията, директорът на отдела по присъединяване на нови членове Чиеду Осакве, отговаряйки на въпроси на журналисти в Женева, пише Российская газета. СТО е форум, площадка за преговори, където всяко решение изисква консенсуса на всички 159 страни-членки, и приемането на каквито и да са санкции от страна на самата организация срещу една от тях е невъзможно, напомни на журналистите генералният директор на СТО Роберто Азеведо.


Клубът умее да оставя „зад борда” много проблемни въпроси, за които има други площадки. Та нали абсолютни всички държави са заинтересовани търговията да върви безпроблемно. На работата на руските представители в СТО, на контактите им с делегациите на ЕС, САЩ и Украйна международната политическа криза не се отразява, казва сътрудник на руското представителство.


Приетите от Съединените щати ограничителни мерки срещу Русия съществено повлияха на нейната икономика, каза по-рано говорителят на държавния департамент Джен Псаки, предаде Интерфакс. „Естествено ние бихме искали конфликтът да приключи. Ние въведохме редица санкции, който оказаха съществен влияние. Ние много ясно заявихме, че ако Русия продължи да предприема стъпки, които ще водят към ескалиране на ситуацията, ние можем да въведем допълнителни санкции”, каза Псаки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат