Свързани новини

07.04.2014 17:05

Била пак надцаква с цени

Видян 1793 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За поредна измама в един от магазините на веригата Била сигнализира наш читателка. В супермаркета на столичната улица Пиротска дамата поискала да закупи пуешки котлет, обявен на цената от 4,79 лв.за килограм. На касата обаче станало ясно, че сумата, която трябва да бъде платена е далеч по-висока- 5,99 лв. за кг. След като изразила недоволството си от очевидната нередност, касиерката смутено й върнала парите с оправданието, за което 19 минути писахме само преди седмица, а именно, че продуктите в магазина се обявяват на доставната цена и чак на касата разбираш, че сумата е по-висока.


Припомняме, че за същата нагла измама сигнализира друг наш читател. Този път ставаше въпрос за Билата в кв. Хаджи Димитър, на бул. Владимир Вазов,. Тогава клиентката си избрала свински врат с кост, обявен за 5,49 лв. за килограм. С мисълта, че продуктът е на промоция, дамата го пуснала в кошницата и се отправила към касата. Там обаче била попарена от неприятна изненада: месото било таксувано за 6,99 лв. за кг.


Тази безпардонност вбесила клиентката и тя обещала да се обърне към Комисията за защита на потребителите - да проверят колко „нормални“ са подобни измами. Тогава най-неочаквано от магазина предложи ли да й дадат месото на доставната цена. „Това е поредното беззаконие, което бе разкрито в рамките на няколко минути“ , обяснява клиентката. "Значи те обявяват стоката на доставна цена, а после я таксуват на друга. Ако някой се усети и направи скандал, може евентуално да му вземат по-малко пари, за да си мълчи. А тези, които не забележат разликата навреме, ги цакат. Излиза, че една и съща стока има различни цени в зависимост от клиентите – който смята бързо, получава това, което е обявено, който не – си плаща прескъпо.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог