Свързани новини

01.04.2014 09:20

В Киев Десен сектор сложи оръжие

Видян 1148 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Блокиралите се в хотел в центъра на Киев членове на групировката "Десен сектор" са излезнали без оръжие от хотела, който беше обявен за тяхна щабквартира. Новината постна на своята страница във Фейсбук министърът на вътрешните работи Арсен Аваков, предаде Блиц.


"Прибрани са в автобус. Заедно със сътрудници на службата за безопасност отидоха в един от лагерите. Експертите от вътрешното министерство започнаха оглед на обезлюденото място", съобщи министърът на вътрешните работи.


Вечерта на 31 март Аваков съобщи във Фейсбук, че близо до ресторант "Мафия", на няколко десетки метра от Майдана от "Десен сектор" са открили стрелба. Трима бяха тежко ранени. Пострадали са двама бойци от Самоотбраната на Майдана и заместникът на Киевската администрация Богдан Дубас.


Причините за стрелбата са неизвестни. Ранените са в болница. Стрелците са били блокирани в тоалетната на кафене с други активисти. До пристигане на милицията в кафето са дошли от хотел "Днепър" тежко въоръжени представители на "Десен сектор" - направли са конвой за стрелеца и са го съпроводили в хотел "Днепър".


Вътрешният министър на Украйна подчерта: "Какво е длъжен да направи министърът? Правилно - да даде команда да блокират паравоенното формирование. Задържаха виновните. Всички силови отряди са приведени в състояние на бойна готовност".



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели