Свързани новини

27.03.2014 17:02

Чобанов: Евроизборите ще ни струват 22 милиона

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 22 млн. лева – толкова ще струват на хазната предстоящите избори за членове на Европарламента. Цената на вота обяви в Пловдив министърът на финансите Петър Чобанов.


Сумата е била посочена по-рано днес в Централната избирателна комисия. Точният й размер обаче ще стане ясен след изготвянето на план-сметката, предаде БГНЕС.


Коледните и великденските надбавки за пенсионерите няма да са еднократен акт тази година, каза още Чобанов. Предвижда се сумата за тях догодина да бъде вкарана в националния бюджет, а пенсиите да се увеличават по швейцарското правило, замразено по време на управлението на ГЕРБ.


 В Пловдив Петър Чобанов се срещна с представители на фирми от региона, които увери, че Българската банка за развитие (ББР) вече се фокусира върху малкия и средния бизнес. Целта на банката е да увеличи достъпа на бизнеса до кредитиране, включително на новостартиращите предприятия.


 На брифинг след срещата финансовият министър коментира и планираната и заложена в бюджета за тази година емисия външен дълг и дълговата политика на правителството. Държавният дълг, който ще бъде взет през тази година, ще бъде използван за погасяване на падежиращи през 2014 г. стари задължения в размер на 1,3 млрд. лв. По думите му около 1,7 млрд. лв. са за падежиращите през януари 2015 г. глобални доларови облигации, а с 1,4 млрд. лв. ще бъде финансиран бюджетният дефицит за 2014 година.


 Моментът за пускането на новата емисия външен дълг не зависи от евроизборите, а от ситуацията на международните пазари, уточни още Чобанов.


 За първото тримесечие на годината постъпленията от акцизи ще бъдат с около 50 млн. лв. повече, обяви министърът. По отношение на данъчните постъпления, информацията още не е пълна, тъй като предстоят най-силните дни за плащане на данъци до края на март, отбеляза Петър Чобанов, като уточни, че и там правителството се надява на добри резултати.


 Министър Чобанов разкри, че се изготвят различни сценарии за отражението върху икономиката ни на евентуални санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна. По думите му такива рестрикции биха засегнали цялата европейска икономика и то в момент, когато тя започва все по-уверено да расте.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на