Свързани новини

26.03.2014 10:59

Отварят плаж на бул. Витоша?

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плажна седмица със зона с пясък, сладолед и коктейли, конкурс за палачинки и спектакли ще изпълнят тази година част най-скъпия софийски булевард „Витоша”. Различните събития са предложени от съюза на артистите в проекта „Арт Витошка”, който утре ще се гласува от градския парламент.Артистите предлагат в сряда, петък и събота най-скъпарската улица да се преобрази в открита сцена за театър и музика. Освен това ще има различни дегустации на продукти, а специалитети ще въртят най-добрите готвачи. Цяла седмица бул. Витоша ще бъде покрит от зелен килим, а освен това е предвиден и парад на цветята. Туристите пък ще могат да тропнат ръченица на организираните курсове по народни танци на открито, пише "Монитор".


Събитията ще се провеждат в ремонтираната част между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Солунска” от 15 април до 15 октомври.


През тази година общината ще довърши и ремонта и на последния участък между улиците „Солунска” и „Алабин”. До Съдебната палата ще се обособят малки градски „площади”. Ще се доставят и релси и мотриса за кафене „Старият трамвай”. Нов фонтан ще има и пред ритуалната зала „Триадица”. За визията на водоскока този път ще се обяви конкурс, а общината е заделила 80 000 лв. за реализацията му. Плочките, които ще бъдат поставени на новия участък, ще са в същите цветове, каквито има в предишните – жълто, червено, сиво и оранжево. Пълната промяна на бул. Витоша ще е факт на 19 декември, а реконструкцията на отсечката ще излезе около 1,27 млн. лв.


„Пълното обновяване на Докторската градина ще е факт до 15 април”, обеща вчера столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Освен поливна система и нови алеи ще се направят и детски съоръжения, които ще са тематични и ще са свързани с Музикалното училище, което е близо. В парка „Мир и дружба” в Студентски град ще се редят нови плочки, ще има детски кътове и сцена.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева