Свързани новини

21.03.2014 16:03

Генералните мениджъри на хотелите Кемпински представиха 70 ястия от цял свят на уникално събитие

Видян 1776 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералните мениджъри на групата Кемпински представиха по едно уникалното ястие на своя хотел. Асортиментът беше разнообразен, подобно на богатството на хотелите Кемпински по цял свят: От кебап в Ciragan Palace в Истанбул до историческия сос Bisque от омари в хотел Атлантик Кемпински в Хамбург, създаден през  1909 г.; от колбасите с къри на хотел Адлон в Берлин с домашно приготвен по тайна рецепта сос и специален хляб Havelländer Apfelschwein до токачки с къри от Сейшелите; от пилето с ориз в Kempinski Hotel Haitang Bay до бубур аям (пиле с овесена каша) в хотел Kempinski Jakarta в Индонезия.


Всички 70 ястия бяха приготвени и дегустирани в хотелското училище в Ландсхут. Докато близо 80% от генералните мениджъри напредваха бързо поради придобит опит и умения в сферата на храните и напитките, няколко амбициозни готвачи трябваше да се върнат до печката, за да доусъвършенстват ястието си и така да отговорят на очакванията на журито, съставено от взискателни и без съмнение критични колеги. 



Рето Витвер коментира кулинарното предизвикателство така: „ Нашата стратегическа визия е Кемпински да се превърне в безспорен лидер в сектора на хотелиерството и ресторантьорството. Кемпински  има уникално наследство в гастрономията и ние бихме искали да продължим тази традиция, като надграждаме нови умения и кулинарни фантазии. Накарах нашите генерални мениджъри да осъществят обещаното, като покажат уважение към местната култура на съответните региони.“


Зад едно такова събитие стои огромна логистика. Подготовката започна още в средата на миналата година. Създадена бе подробна книга с рецепти, включваща историята на всяко ястие и неговото значение за хотела (книгата ще се актуализира с присъединяването на нови хотели). В допълнение, всеки "готвач" трябваше да донесе собствена специална посуда, за да представи ястието в автентичния му вид. 


Генералните мениджъри на хотелите Кемпински в България представиха достойно своите региони. Герд Руге, Генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София, приготви запечени агнешки котлети Свети Георги върху ризото с родопски манатарки и млечно-ментов сос, допълнени с традиционна салата. Генералният Мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Атанасиос Манос, приготви автеничната българска шопска салата, представена по патриотичен начин като знамето на България. Салатата е предпочитана сред гостите на хотела и се сервира в перфектна комбинация с автентичната за хотела напитка- ракия.


Уникалните ястия на хотелите са представени в индивидуални менюта на хотелите и гостите могат са де насладят на техния антентичен вкус.



Инициативата бе в отговор на Рето Витвер, Президент и главен изпълнителен директор на групата Кемпински, който през юли 2013 г. постави предизвикателство пред всички генерални мениджъри по време на годишната им среща в Берлин: „Има ли вашият хотел местно автентично ястие, което е: 

- Популярно сред гостите на хотела? 

- Има история или легенда, свързана с него? 

- Уникално като начин на приготвяне и съставки? 

- Свързано и подходящо за съответната дестинация? 

- Вечно и не е обвързано с определен създател и най-важното 

- Можете ли да го приготвите?“



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате