Свързани новини

12.03.2014 13:45

Търсят шефове на 7 поликлиники в София

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конкурси за шефове на 7 ДКЦ-та, един медицински център и Втора градска ще обяви Столичният общински съвет (СОС). Решение за това трябва да бъде взето на утрешната сесия на градския парламент в София. Ще се търсят управители на 2-ро, 3-то, 8-о, 10-о, 13-о, 14-о и 16-о ДКЦ и на Медицински център I, пише "Монитор". Те трябва да имат образователно-квалификационна степен магистър по медицина, дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или по икономика и управление в здравната сфера. Освен това трябва да имат поне 5 г. трудов стаж като лекари, зъболекари или икономисти. Не трябва да са осъждани на затвор за умишлени престъпления. Тези изисквания се предлагат от новия заместник-кмет в СО проф. д-р Стоян Тонев и са стандартни за наемане на управленци на тези позиции.


Конкурсната комисия ще има 9 членове, а неин шеф ще е доц. Лилянда Еленкова, която е общински съветник и председател на здравната комисия в СОС. Кой да ръководи ДКЦ-та, ще решават общински съветници и представители на администрацията.


Градският парламент в София трябва да обяви още един конкурс - за шеф на Втора многопрофилна болница за активно лечение. Предложението отново е на проф. д-р Стоян Тонев. Преди около година изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Ангов е освободен и временно на поста е избран д-р Красимир Пандев – до провеждане на конкурс. Изискванията за шеф на болницата са същите, както за управителите на ДКЦ-та. Според изискванията на закона за лечебните заведения и наредбата за общинските лечебници шефовете им се избират с конкурси. Такива вече са проведени за повечето бивши поликлиники, медицински центрове и общински болници в София.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...