Свързани новини

12.03.2014 10:20

Дават под наем 90 павилиона на Женския пазар

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

90 павилиона на Женския пазар в София ще се отдават под наем. Те са в шест сгради, които се строят в момента в участъка между улиците „Св. св. Кирил и Методий” до „Екзарх Йосиф”. Решение за обявяването на конкурс от общинското дружество „Пазари Възраждане” трябва да вземе утре на сесията Столичният общински съвет, пише "Монитор".Гащи и чорапи няма да се продават в павилионите. По тях няма да се слагат никакви реклами, а наемателите нямат право да ги преотдават на други лица. В две от сградите ще се приютят магазини за месо, хляб, ядки, напитки, захарни изделия, вестници и списания. В трета сграда ще са шивачи, обущари, ключари, часовникари, парфюмерия, стъкларски, църковен магазин и фотоателие. Четвъртата сграда ще е домът на занаятчиите. В нея ще има грънчарски магазин, друг за дърворезба, за ювелирни изделия, за стоки от ковано желязо и за икони. В следващата сграда ще има аптека, банков клон, заведение за бързо хранене, фризьорско ателие, магазин за спортни стоки, магазин на мобилен оператор, пункт за битови сметки, химическо чистене и зоомагазин. Последната сграда ще приюти книжарница, парфюмерия, бижутерия, антиквариат, оптика, цветарски магазин и фотоателие.


Най-ниската начална цена за наем е 490 лв.­ и е за павилион от 6,1 кв.м. Най-скъпо ще се търгува полифункционалната зала – 1800 лв. на месец. Тя обаче има и най-голяма площ – 117,56 кв.м. На второ място е стартовата цена на банковия клон ­ 1700 лв. за 41,1 кв.м. 1620 лв. е началната цена за наем на 40,7 кв.м аптека.


Всеки лев от предложената цена ще носи по една точка на участниците. 15% бонус ще получават занаятчиите, както и инвалидите с над 90% намалена работоспособност. На 100 лв. 15% бонус от цената прави 135 лв. 10 на сто отгоре ще има за хората с увреждания над 70 на сто, а 5% бонус ­ за инвалидите с над 50 на сто загуба на работоспособността. Едно лице не може да наеме повече от 3 павилиона. Документите за участие струват 80 лв., а всеки мераклия да има павилион на Женския пазар трябва да се бръкне с депозит от 300 лв. Всички физически и юридически лица, които ще участват, трябва да подадат документи между 25 март и 8 април. Конкурсът ще е на 9 април. Договорите ще са от 1 юни и ще са за срок от 5 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп