Свързани новини

10.03.2014 10:09

Откриха ДНК на един от атентаторите в Сарафово

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията е открила ДНК на един от отговорните за кървавия атентат от 18 юли 2012 г. на летище Сарафово. Според експертизата данните са на родения в Ливан канадец Хасан ел Хадж Хасан, отговарящ за логистиката на терористичния акт, информира Преса. Уликите са снети от шапките, които мъжът носел, докато се подвизавал като турист в хотел в Несебър за около седмица.  


Именно Хасан  чрез дистанционно, е взривил бомбата в раницата на камикадзето, която била с 3 кг. тротилов еквивалент и 2 малки газови бутилки.


По време на престоя си в Несебър мъжът се държал спокойно и поддържал прикритието си на турист. Дори успял да омае сервитьорка от ресторанта към хотела, с която обещал да  излязе. Срещата пропаднала, заради ''неотложен'' ангажимент на ливанеца.  През цялото време на пребиваването си Хасан ел Хадж носел различни шапки, спомнят си свидетели. При напускането на хотелската стая, обаче ги оставил. Благодарение на тях разследващите от спецслужбите в са успели да изземат ДНК на терориста.


Сред уликите са открити следи от съучастник на Хасан, снети от хавлията, с която логистикът ходел на плаж. Тя също била в хотелската му стая. Възможно е Хасан да е забравил вещите си в бързината преди да напусне скоростно хотела, но не е изключено и това да са нарочно подхвърлени „улики“.


Припомняме, че при кървавата баня преди две години загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса – българин - и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. 35 души бяха ранени.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни