Свързани новини

05.03.2014 14:01

Очакваме по-висока цена на билетчето в София

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се увеличение на цената на билета за градския транспорт, но все още не е ясно с колко, каза по БНТ ресорният зам.-кмет Любо Христов. От Центъра за градска мобилност правят анализи и скоро ще обявят новите цени.


В същото време, вчера сутринта в столицата бе разкрита автобусна линия №7 - ТМ,  която ще се движи по бул. България вместо трамвай №7. Рейсът ще обслужва гражданите до 9 юни т.г.  Размяната се налага заради реконструкция на релсите, контактната и кабелна мрежа.


Трамвай №1 пък ще поеме маршрута на №7 в обратна посока. Той ще се движи по удължен маршрут - от Централна гара през транспортен подлез Надежда до метростанция Хан Кубрат  (и обратно).


7-ТМ  тръгва от бул. Черни връх – спирката за автобуси 72 и 604. и продължава по маршрут: НДК, бул. Пенчо Славейков, бул. Витоша и бул. България до автомобилния подлез при ул. Българска легия двупосочно.


Автобусите ще спират на всички автобусни спирки, както и на трамвайната спирка бул. Пенчо Славейков в посока ж.к. Борово. На кръстовището на бул. България - ул. Борис Димовски се разкрива двупосочна спирка ж.к. Бокар. Там ще спира и автобус 64.


Автобуси 7-ТМ имат и временна двупосочна спирка ж.к. Мотописта в района на трамвайната, както и на бул. Пенчо Славейков, непосредствено след десния завой от бул. България в посока НДК. Там може да се направи връзка с трамвай №1. Ще бъде разкрита и временна двупосочна спирка в автомобилния подлез.


Увеличава броят на колите по автобусна линия 64.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв