Свързани новини

05.03.2014 11:40

Румен Овчаров: Няма никакви рискове за ядреното ни гориво

Видян 937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пресилени са тиражираните рискове за доставките на ядрено гориво в България, защото такова има. "Не случайно съм казал, че ядрената енергетика се смята за независима", заяви пред БНТ експертът в енергетиката Румен Овчаров."Още по времето на Тройната коалиция имаме доставен комплект с ядрено гориво. За следващите години нямаме нужда. Преди имахме вариант - ползвахме летището в Монтана, а сега това на Горна Оряховица. Ако има нарушаване на сухопътните връзки имаме вариант", коментира Овчаров. Според него "Нефтохим" може да бъде затруднен само, ако се затвори цялата акватория на Черно море. ""Нефтохим" не внася от Украйна", категоричен е Румен Овчаров.


"С действията си Путин искаше да покаже, че едностранните решения на ЕС и САЩ, без да се отчитат интересите на Русия е невъзможно", допълни той. Според него проектът "Южен поток" гарантира енергийната независимост на България. "Но защо допуснахме да спре "Набуко", допуснахме Турция с със съгласието на САЩ да унищожи проекта", пита енергийният експерт.


Той не смята, че ще имаме проблеми с доставките на газ, защото имало необходимите количества в резерва в Чирен. Овчаров е категоричен, че конфликтът до дни ще утихне и Русия ще бъде вкрана във взимането на решения за решаване на кризата около Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и