Свързани новини

28.02.2014 15:59

Прекратиха едно от делата срещу Алексей Петров

Видян 1491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прекратено е едно от делата срущу Алексей Петров и неговите съучастници, за организирана престъпна група, съобщиха днес от Специализирания наказателен съд. Процесът е един от трите, които се водят срещу бившата барета и е известно като "Големия Октопод”. С неговото прекратяване прокуратурата се отказва да доказва по-голямата част от престъпленията, които се приписваха на задържаните през 2010 г. Преди няколко дни изтече четиримесечният срок, в който в съда трябваше да бъде внесен обвинителният акт по главното от трите дела, на които беше разделен процесът "Големият Октопод". Това обаче не се случи и спецсъдът трябва служебно да го прекрати.


Алексей Петров, Дамбовците, Джотолов, Велков, Хамстера и Кръстев бяха обвинени, че са участвали в банда, занимаваща се с широк кръг престъпления – рекет и принуда, пране на пари, изнудване и заплахи над бизнесмени и длъжници, източване на "Кремиковци" АД, укриване на данъци, сводничество.


Тази квалификация обаче се оказала твърде обемиста за наблюдаващия прокурор Светлозар Костов и той реши да раздели делото на три с цел да го внесе по-бързо в съда на части. Така в Софийския градски съд започна делото срещу бандата за рекет и изнудване, позната като "Октопод", а другите две – за банда, занимаваща се със сводничество и за всички останали престъпления, останаха висящи.


Адвокатите по "Големия Октопод" депозираха в спецсъда на 23 октомври м.г. молби разследването да бъде внесено в съда или прекратено.


Делото бе разпределено на съдия Биляна Вранчева. Тя задължи прокуратурата в тримесечен срок да се произнесе. По закон след изтичане на този срок, държавното обвинение разполага с още един месец.


Тъй като прокуратурата е научила за молбите на адвокатите два дни след като те постъпили в спецсъда, срокът за действие изтече на 25, а не на 23 февруари – така съдията по делото Вранчева е нямала друг ход, освен да го прекрати.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви