Свързани новини

18.02.2014 16:21

SCI се скри зад името Saveway

Видян 31847 пъти | Коментари -1
Гласували 12 рейтинг: 4.0833
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато преди месеци 19 минути писа за една от най-нашумелите прахосмукачки за пари SCI, чиито инициали странно повтарят първите три букви на страшната и непризната у нас секта Сциентология, това запали немалко колеги да направят свои разследвания. Това явно е било причина за Реформа.

Преди няколко дни човек на 19’ забеляза пред Кемпински хотел Зографски паркирани 3 от БМВ-тата на SCI, паркирани пред хотела, където течеше голямо парти. Само че, вместо добре познатото, на автомобилите беше изписано непознатото ни Saveway в сходен стил и колорит.

Озадачени от видяното, след като изписахме в интернет името на новия бранд, установихме, че това всъщност зад него е старата Save Company international.

Разглеждайки сайта на многозначителното Saveway с адрес sci.sc виждаме и старата схема, но представена по нов начин.На принципа на „мултилевъл маркетинга”, графично и де факто представляващ пирамида от агенти по продажба на продукти, създателите й обещават печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка. Печелят се толкова повече точки, колкото повече хора човек успее да привлече към веригата, те стават негови подагенти, набират свои подагенти и така геометрията реди нови и нови етажи надолу.

На каква цена обаче? В тези безпачирни времена обещанията за БМВ-та, бързи печалби и оптимистичен живот изкушават хиляди хора, особено по-младите, жадни за богатство срещу „скромната” сума от 3 бона, която предварително трябва да вложат. Да, това е цената, с която на 20 години може да се наречете „бизнес партньор” на компанията. За да ги избиете, налага се да привличате нови и нови свои близки и приятели, които да влагат парите си и „така до края на света”, както се пееше в хита от сериала На всеки километър. Ако питате нас, по-добре е да си намерите работа, защото истината е, че нито съществуват лесни пари, нито пък безплатен обяд. Но какво разбираме ние???!!!

Интересно защо в сайта на новия бранд на SCI не фигурират никакви имена на собственици, нито адреси на офиси, нито телефони за контакт.

Със сигурност по-наивните никога не биха се досетили, че става въпрос за същата организация. Единствено, стигайки в графата Медиите за нас, можете да откриете и двете познати имена Светослав Петров и Станчо Рангелов.Именно те стояха зад SCI.

Припомняме инфото от предишната ни публикация, че първият участва в няколко фирми и сдружения, сред които Българска божия църква Християнски център на Жътвата. От една страна, Светослав Петров се води глава на местна религиозна общност (не казваме секта, макар че според Българската православна църква друго понятие за такива организации няма), от друга е собственик на известната Сейв къмпани интернешънъл (SCI). Станчо е с опит в бизнеса, а пасторът е еднакво убедителен както по време на проповедите си, така и в убеждаването на хора да повярват в неговата компания. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв