Свързани новини

31.01.2014 10:55

Цар Киро скрил 300 000 лева данъци

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Рашков е скрил от хазната над 300 000 лева данъци, става ясно от решение на Административния съд. Магистратите отхвърлят жалбата му, с която оспорва ревизионния акт на данъчните. Заедно с лихвите, които трябва да плати за укритите данъци, недекларираната сума става 471 467 лева, съобщи "Марица".Разходите на Рашков за периода от началото на 2005 г. до края на 2010 г. са много повече, отколкото приходите през това време, сочи заключението на съда. Този факт, както и влязлата в сила присъда от 2,5 г. затвор за Цар Киро, която той вече изтърпя, дават пълно основание на инспекторите от комисията “Кушлев” да заведат дело срещу Цар Киро, твърдят юристи.


Повечето от 471 467 лева, за които става дума в решението на съда, Рашков плати на фиска през миналата година по време на делото срещу него и съпругата му Костадинка за укриване на данъци в Окръжния съд. Той получи реална присъда, а тя - административно наказание.


В мотивите си магистратите от Административния съд пишат, че не са представени достатъчно документи за приходите на Рашков.


Проверката на данъчните стартира през есента на 2011 г., малко след като в с. Катуница, където живееше фамилията, бяха опожарени къщите им. Съдът не е признал представените от Цар Киро по делото документи за получени заеми от 1994 г. до 2003 г. от познати бизнесмени, защото не могли да докажат, че са ги притежавали. Рашков е обяснил богатството си, като посочил, че на 15 януари 2003 г. е получил заем от 300 000 лв. През февруари 1993 г. му била предоставена сума от 2 500 000 неденоминирани лева, пак заем. Третият е от 5 септември 1993 г. за 6 000 000 неденоминирани лева. Установено е, че влагал пари за строежи, пътувания в чужбина и автомобили.


Направена е съдебно-техническа експертиза за разходите по строежа на къщите в Катуница, като за някои вещите лица са изследвали само по документи, защото вече са съборени като незаконни, а други са опожарени.


В съда един от свидетелите по делото обяснил, че е работил като майстор зидар и е строил и на двете му къщи. Преди това построил къщата на брат му, после работил на алкохолния цех. “Не ми е давал договор”, декларира свидетелят.


Рашков декларирал, че не притежава банкови сметки, няма фирма и пътуванията му в чужбина не били служебни. Близките му твърдят, че оценките на имотите и автомобилите по време на огледите били завишени. Те ще обжалват решението пред Върховния административен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.