Свързани новини

28.01.2014 16:59

Огромен глад за IT специалисти в страната

Видян 2115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Българският сектор на информационни технологии има спешна нужда от кадри”, заяви председателят на Българската асоциация за информационни технологии Петър Иванов. Той открои два начина да бъде задоволен глада на кадри, като посочи нуждата от сътрудничество от страна на държавата. Единият, който ще действа в дългосрочен план, е подготвянето на повече специалисти в университетите и специализираните учебни заведения. Вторият начин, ориентиран към задоволяването на потребностите на сектора в краткосрочен план, е привличането на чужди кадри.


“В тази насока правителството трябва да вземе мерки за спазване на законодателството, защото процедурите по издаване на нужната документация се протакат с месеци”, заяви Иванов. "Разбирам чувствителността на темата за вноса на кадри при голямата безработица, но в IT сектора голяма безработица няма. По последни данни индустрията има нужда от над 10 000 работни места, за да продължи да расте", каза той.


По думите му IT секторът в България има огромен потенциал за развитие. “Това е индустрия, която отбелязваше ръст дори през най-тежкия период на кризата, възнаграждението също е високо.


Освен това тя може да подпомага и други сектори, като държавния апарат например. Но тази индустрия е много мобилна и ако не бъдат създадени условия за развитието й, тя бързо ще се изнесе и това трябва да се предотврати”, предупреди Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева