Свързани новини

27.01.2014 14:09

Топлофикация мами – надписва сметките с 20%

Видян 2243 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДКЕВР доказа експертно една от измамите на Топлофикация, за която 19’ пише от години. Става въпрос за подаването на по-малко енергия, отколкото се калкулира в сметките на абонатите. Разликата е близо 20%, защото числата са 45 градуса подавано парно и 55 градуса декларирано.


ДКЕВР до края на седмицата маха окончателно и друга измама на Топлофикация. Известно е, че по европейското право, което е над българските закони и наредби, никой не може да бъде принуден да плаща нещо, което не е консумирал, а още по-малко – лихви върху подобна сметка. На тази база енергийният регулатор ще прекрати начисляването на наказателни лихви върху прогнозните сметки, с които Топлофикация рекетира народа на София. Известна е схемата за изнточване на населението: надписват се много пари, облагат се с лихви от зимата до изравняването през лятото, а когато се стигне до него и се окаже, че е потребявана много по-малко енергия, не се начислява обратна лихва. Така Топлофикация прави приходи, които не е известно как осчетоводява, тъй като тази практика е съвършено противозаконна. По този въпрос трябва да бъдат съдени директорите на предприятието, неговите одитори, както и всички контролни органи, които с години потулват безобразията за десетки милиони в дружеството.


Акцията на ДКЕВР беше подкрепена на извънредно заседание от икономическата и енергийна комисия на парламента. Това означава, че този път явно няма да се мине само с добри пожелания, след като вече  година от зимните социални протести само ни обещават нормализиране в дейността на дружеството.


За това време само от надписването на калкулирана, но не подадена де факто енергия, то е източило от нашите джобове повече от 80 грешни милиона. А те не са потънали в касата на дружеството, а в джобчетата на шепа нагли крадци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще