Свързани новини

23.01.2014 10:04

Руски студенти напират за стажове по родни плажове

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рускоезични студенти са поискали да изкарат лятната си практика по Южното ни Черноморие. В тази връзка е подписана декларация за сътрудничество между администрацията на Алтайска област и българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма."Ние искаме да приемем тези младежи, да проверим тяхната квалификация и едва тогава да решим кои могат да останат на стаж. През 2012 г. приехме около 18 студенти от Московския университет, като някои от тях бяха с перфектен английски, немски и френски език. Част от тях обаче имаха отклонения по отношението употребата на алкохол. Затова сме решили през настоящата година да подходим още по-отговорно относно тяхното бъдещо назначаване”, обясни Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара, цитиран от petel.bg.


Интерес към нашите курорти проявяват Държавният технически институт, Алтайският държавен университет, както и Алтайската държавна академия за култура и изкуство.


Наред с това през декември миналата година Българската туристическа камара (БТК) е обсъдила подписването на договори с Московския, Киевския и Минския университет за стажуването на техни студенти у нас.


Предложенията на чуждите учебни заведения е изпратено до всички членове на камарата. Срокът, в който те трябва да дадат отговор, е 30 март. Изискването е работодателят да осигури спане и храна за младежите, както и минимална работна заплата от 340 лв.


Разходите по пристигането и заминаването на студентите ще се поемат от тях самите. До момента 7 хотела и туристически фирми са заявили общо 14 свободни места за стажанти.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден