Свързани новини

19.01.2014 16:01

НАП проверява Плевнелиев

Видян 1901 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НАП вече извършва, проверки на президента, на членове на семейството му, както и на трети лица. "Поради неустановеността на режима на проверките, техният срок и актовете, с които се приемат резултатите от тези проверки, държавният глава изрично е настоял пред приходната администрация да му бъде извършена цялостна данъчна ревизия, като такава ревизия вече е започнала, съобщиха от прессекретариата на Росен Плевнелиев. Проверките идват на фона на серията скандали около различни имоти на държавния глава, включително луксозна резиденция в Гърция, и за участие в офшорни схеми.

Въпреки, че не фигурират или са занижени в негови декларации, преди месеци стана ясно, че имоти са изкупували от Росен Плевнелиев и бизнеспартньора му Иво Прокопиев. Напук на постоянните опити на настоящия президент да отрече връзките си с олигарха и кръжеца му Капитал. Официално Плевнелиев декларира 5 къщи с дворове и парцели за близо 4 млн. лева, но реалната им пазарна стойност е близо 5 млн. евро – т.е. над 2 пъти повече.

Друг скандал, в който лъсна името на Плевнелиев е сделката с Каолин и превъртените милиони чрез офшорки. Преди година стана ясно, че фирми на олигарха Иво Прокопиев са налели девет милиона евро офшорни капитали само за година в дружество, свързано с президента Росен Плевнелиев. Това стана ясно от официални документи, които напълно разбиха паническите опити на държавния глава да отрече както връзката си с Прокопиев, така и офшорните си обвързаности. 

На фона на всичко и три от най-големите бизнес асоциации разпространиха остро отворено писмо до него, че лобира за КРИБ по време на своите бизнесвизити, и в частност - по време на последната в Китай. „Изразяваме своята дълбока загриженост относно неясния и необоснован начин на излъчване на участници в бизнес делегации в чужбина“, пише в отвореното писмо на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Работодателските организации са категорични, че изборът на делегати е „за сметка на персонални дискриминационни предпочитания“. 






Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще