Свързани новини

15.01.2014 16:10

Андрей Ковачев: В България броди призракът на задкулисието, воден от бившите комунистически агенти на "Държавна Сигурност"

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С умерен оптимизъм приемам положителните  финансови и икономически сигнали от някои страни-членки, включително и от Гърция. Но, г-н Самарас, кризата все още е в душите на много от европейските граждани, така че пред Гръцкото председателство остават предизвикателствата за връщане към растеж и привличане на инвестиции на нашия континент. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по време на заседанието на парламента в Страсбург, на което бяха обсъдени приоритетите на гръцкото председателство на Съвета на ЕС.


,,В краткосрочен план в следващите шест месеца ще трябва да вземем солидарни решения за справяне с бежанския въпрос, успешно провеждане на изборите за Европейски парламент и бързо стартиране на новия програмен период. Трябва да се даде отпор на популизма и на злоупотребата с темата за свободното движение на работници. Сигурен съм, г-н Самарас, че разбирате, че политическата ситуация в България също представлява сериозно предизвикателство‘‘, посочи Ковачев. Той бе категоричен, че българското правителство на БСП и ДПС е държано на власт от анти-европейска, ксенофобска партия, позволяваща си безпрецедентно поведение, което не се осъжда от българските социалисти, чиито председател е председателя на Европейските социалисти, от страх да не загуби подкрепата им и да не падне от власт.


    По думите му - споразумението за Южен поток, подписано през 2008г, не отговаря на Европейското законодателство. ,,Аз смятам, че това споразумение трябва да бъде приведено в съответствие с европейското законодателство и за това Ви призовавам, г-н Самарас, да дадете мандат от Съвета на Европейската комисия да води преговорите с Русия по този  въпрос. В противен случай, Съда на ЕС ще трябва да се занимава със страните членки, които са подписали това споразумение‘‘, заяви евродепутатът.


,,В България броди  призракът на задкулисието, воден от бившите


комунистически агенти на "Държавна Сигурност", чийто резултат е липса на ефективна борба срещу корупцията, ксенофобия и анти-европейски сделки. И това се случва с благословията на председателя на европейските социалисти Сергей Станишев, мандатоносител на сегашното българско правителство‘‘, каза в заключение Андрей Ковачев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец