Свързани новини

13.01.2014 14:03

Олимпийският огън ще гори върху българска кула

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска компания е построила кулата, на която ще пламне на 7 февруари олимпийският огън на зимните игри в Сочи. Това съобщи в предаването Оригиналът на ТВ7 в интервю за Елена Йончева бившият посланик на страната ни в Москва Пламен Грозданов.


Той добави, че десет български фирми са кандидатствали за изпълнители на възлови проекти в новата олимпийска столица на света. Те обаче не са успели да надделеят над конкуренцията от цялата планета. Лидери по спечелени проекти се оказват нашите комшии – турците, на които са възложени строителни дейности за близо 2 милиарда долара.


За нас останала честта да направим поне емблемата на олимпиадата в Сочи – високата 84 м кула, на която ще бъде сложен факелът с огъня на игрите. „Това всъщност е единственият обект, който се вижда отвсякъде в Сочи”, разказа като очевидец посланикът между 2006 и 2012 г. на България в Русия, по чието време са градени пистите и стадионите в олимпийската столица. Той я нарече още „южна столица на страната, както Петербург е наричан северна столица”.


Според анализ на ТВ7 олимпиадата е най-скъпата в досегашната история на игрите. Специалисти са сметнали разходите общо на 50 милиарда долара, което е над 70 милиарда лева. Това е три пъти повече, отколкото първоначално се предвиждаше да бъдат похарчени за игрите в Сочи.


Пламен Грозданов коментира и друг интересен аспект. Оказва се, че шефът на саудитските служби за сигурност принц Бандар е посетил Москва тези дни във връзка с терористичните актове във Волгоград и е обещал подкрепа срещу отказ на Русия от чадър над сирийския президент Асад.


Дали това не изяснява кой е поръчител и спонсор на терористите, действащи в Русия и погубили десетки хора в дните около светлите християнски празници? Защо демократичният свят не се възмущава от този очевиден рекет? Ето това са въпроси, чиито отговори  тепърва ще научаваме.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец