Свързани новини

17.12.2013 10:45

Адвокати продължават да лъжат бежанци и да им прибират парите

Видян 948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокати продължават да дърпат пари от бежанците и после се покриват. Палестинец и сириец за дали по 50 и 70 евро на столична защитничка с обещанието, че тя ще ги изкара от бежанския лагер в Харманли, съобщи "Денят започва" по БНТ.


"Не мога да осъществя контакт с тях. Ходила съм няколко пъти и не ми предоставят контакт. Не ми дават да вляза", оправда се адвокатката. Сирийци и афганци са на нож в лагера, но пък имат обща цел - да заминат от България. "Тази адвокатка да бъде предадена на съответните органи. Тя няма право да им казва, че ако дойдат в София, производството им ще се ускори. Това е престъпление. Лъжат ги, че ако ги изсипат пред бариерите, по-бързо ще получат статут на бежанци. Имаше такъв бизнес, но слава Богу това прекъсна. Тая дама би трябвало да се разгледа поведението й. Аз ще сезирам съответните органи за нея", закани се Чирпанлиев.


В лагера влизат хора от различни организации и няма служители, които да ги спрат. Полицаите пък си стояли в палатката. Цялото управление на 1700 бежанци било поверено на директор на центъра и комендант. След пожар на три палатки, днес бежанци ще бъдат настанени в нормални легла, обеща шефът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. Той обяви, че в събота ще има огромен казан с рибена чорба за бежанците в лагена във "Военна рампа".


"Политиката или стратегията на Агенцията е да бъдат открити за медии и хуманитарни организации. Към днешна дата ЕК отпусна 6 млн. евро. Върховният комисариат даде 3,5 млн., а по 1 млн. Холандия и Чехия, а днес има среща с делегация от Дания, обяви Чирпанлиев.


Условията не са тези, които трябва да бъдат, но виждаме усилията на Агенцията. Подобряват се, преди месец бяха различни, каза Борис Чеширков от Върховния комисариат към ООН за бежанците .



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец