Свързани новини

16.12.2013 11:21

10 булеварда с нов асфалт за 120 млн. лв.

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асфалт за над 120 млн. лв. ще бъде излят по 10 ключови шосета през следващата година, предава Блиц. "Още през пролетта ще започне ремонтът на "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе", "Раковска" и бул. "Никола Мушанов", обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов на представянето на бюджета на общината за 2014 година, цитиран от "Монитор".Следващите трасета за ремонт ще бъдат булевардите "Тодор Каблешков", "Сливница", "Арсеналски", "Овча купел", "Братя Бъкстон", "Прага" и улица "Обиколна".


"Около 50 млн. лв. от средствата ще бъдат от заема с Европейската инвестиционна банка", обясни Христов. Мащабната строителна програма ще започне с ремонт на основите на надлезите на "Цариградско шосе" при булевардите "Г. М. Димитров" и "Александър Малинов". Нов асфалт ще покрие участъка между 4-ти километър и отбивката за жк "Младост". Освен това ще бъдат обновени и подлезите при Орлов мост и Окръжна болница. Целият ремонт на Цариградско шосе ще глътне над 10 млн. лв.


"Осъзнаваме, че това е най-важната и натоварена пътна артерия в столицата, затова реконструкцията ще се прави на етапи и движението няма да се спира", обясни Христов. По това време ще се прави и реконструкцията на булевардите "Ботевградско шосе" и "Сливница" в частта от "К. Величков" до "П. Дертлиев".


Програмата предвижда и ремонт на кръговото кръстовище при Руски паметник. По време на реконструкцията паветата ще бъдат сменени от асфалт. Движението на трамваите пък ще бъде изместено двупосочно само от страната към бул. "Скобелев". "С това преминаването на автомобилите през кръстовището ще се съкрати с две минути и ще се осигури по-безопасно движение в участъка, уточни Христов


В началото на годината би трябвало да започне и дългоочакваното строителство на кръстовище на две нива на Лъвов мост. То се забави заради оспорване на подробния устройствен план.


Историческият мост и паметниците с лъвовете ще бъдат запазени, а оттам ще минават само трамваите. На второто ниво ще има два тунела - северен и южен по бул. "Сливница", които осигуряват директното движение в двете посоки – към Сточна гара и ул. "Опълченска".


По план догодина ще започне и изграждането на кръстовище на две нива на бул. "България" и на бул. "Гешов" ,което ще отпуши тапата, която създаде в района пробивът на "Гешов" под ул. "Георги Софийски". Освен това ще се изградят и 15 вътрешноквартални улици в "Лозенец", "Люлин", "Панчарево", "Овча купел", "Подуяне" и др. Ще се ремонтират и 8 мостови съоръжения. Изцяло нови ще са и 16 подлеза по "Ботевградско шосе" и бул. "България".



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци