Свързани новини

12.12.2013 13:50

Държавата подгони Симеон за 875 хиляди лева

Видян 940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският окръжен съд прие искове от адвокатите на държавата за пропуснати ползи за общо 875 000 лева срещу Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Борисова Хробок, които бяха внесени по делото за собствеността на двореца "Царска Бистрица" и горите към него.  Парите са за обезщетения и лихви по тях, които държавата иска за ползване на имотите, за входни такси от посетители и за добива на дървесина от горското стопанство, които са се натрупали от 2006 г. Насам, пише„Правен свят”


.


Пред съда днес защитата на Симеон и сестра му опитаха да докажат, че земята, върху която попадат имотите, никога не е била държавна, за да претендира държавата за собственост.


Съдът прие представени от адвокатите документи от 1904 г., според които 12 000 декара гора в местността Маркуджик в Рила са били собственост на Светия синод. След това въпросните гори са продадени на община Самоков, а по-късно вече са част от стопанството към "Царска Бистрица".


Според защитниците на Сакскобурготски тази територия попада и в един от двата нотариални акта, чрез които държавата претендира за собственост на двореца. Адвокатите на държавата пък са мнение, че представената документация няма нищо общо с предмета на делото.


Делото за собствеността на "Царска Бистрица" продължава в Софийския окръжен съд вече две години и половина, а съдебни дела се водят още за дворците "Врана", "Ситняково" и "Саръгьол".


Миналата седмица окончателно приключи сагата за двореца "Кричим", който остава държавна собственост. С решение от 6 декември, тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави без уважение молбата на Сакскобурготски и Мария-Луиза Борисова-Хробок за отмяна на основание "новооткрито обстоятелство" на влезлите в сила решения на Окръжен съд-Пловдив, потвърдено от Апелативен съд–Пловдив и от ВКС, и връщане на делото за ново разглеждане.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще