Свързани новини

12.12.2013 12:25

Кулата на РВД на летище София взе награда в конкурс

Видян 2261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата контролна кула на „Ръководство на въздушното движение” (РВД) на "Летище София" взе първо място в конкурс. Тя беше отличена в категорията "Сгради със специално предназначение" в състезанието „Сграда на годината 2013”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. При изграждането на новата летищна контролна кула на РВД прецизно е обмислено и проектирано разположението и функционалността на работните места, площта за оперативната зала за обслужване на въздушното движение и метеорологично обслужване.


Спазени са изискванията за обзор към пистата за излитане и кацане, като е осигурена и открита площадка за наблюдение на контролираната зона на летището. Предвидена е възможност за оборудване на работни места за обслужване и на втора писта, ако такава бъде изградена в бъдеще.


Всички оперативни системи и съоръжения, пряко свързани с процесите по управление на въздушното движение са двойно подсигурени с цел гарантиране на постоянно и безопасно обслужване на полетите. Новата контролна кула не е поредната инвестиция, строеж или съоръжение. Тя е уникална, както със своята архитектура, така и със сложността на внедрените в нея технически решения.


Проектът е финансиран изцяло със средства на РВД, като всички участници в строителния процес – проектант, консултант и строител са само български фирми. Стойността на проекта беше малко над 14.8 млн. лева.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви