Свързани новини

29.11.2013 11:30

Крадат 50 телевизори и радиатори от хотел

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крадци опоскаха 25 апартамента в хотел “Форест нук”, разположен на пътя между Пампорово и Смолян, съобщава "24 часа". Жалба в полицията за обира е била подадена от съсобственика му Недялко Кацаров. Според нея от апартаментите, които са дадени под наем на българи и чужденци, са откраднати 27 телевизора и 23 радиатора.Кацаров смята, че в стаите е проникнато с ключ или шперц, тъй като няма разбити врати, прозорци и ключалки. Той твърди, че от апартаментите са задигнати и единични бройки аспиратори, столове и маси. Щетите са за около 20 000 лв.


Комплексът има общо 240 жилища. Миналата година адвокатът Дънкан Уолъс, който представлява чужденци, собственици на апартаменти, пак се жалва, че 56 имота на британски граждани в комплекса са били обрани.


Тогава бяха задигнати кухни, телевизори и дори електрически контакти. Дънкан разкри, че около 60 англичани съдят фирмата- собственик на комплекса, тъй като имали данни, че кражбите са дело на нейни хора.


Чужденците се жалват, че жилищата им са били отдавани под наем без разрешение от собствениците и без регистрация на комплекса като хотел, а не са отчитани постъпления в НАП.


Англичаните купили жилищата за от 60 до 100 хил. евро от смолянската фирма “Пампорово девеломпънтс”, в която съдружници са хора от "Форест нук".


Дънкън Уолс твърди че има серия от клаузи, които българската компания не е спазила като поддържане, охрана с гардове и техника на жилищата.


Разследването по случая е предадено на Националната следствена служба заради правна сложност, съобщиха от смолянската прокуратура. В момента по него още няма привлечен обвиняем, събирали се показания с международни поръчки.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби