Свързани новини

18.11.2013 13:05

Луксозен затворен комплекс заформили братя Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински райски кът за успели бизнесмени и политици са си спретнали в село Баня братята Иво и Александър Прокопиеви, президентът Росен Плевнелиев и мастит бизнесмен, пише "Струма". Вилата на Росен Плевнелиев е изградена с размах и много пари. Тя се намира в местността Камено, в края на селото, посока Банско. Тя е във възрожденски стил, на два етажа, като първият е обособен като огромна всекидневна с камина, трапезария и кухненски бокс, а на втория са разположени спалните.


За поддръжката и текущите сметки се грижи банскалията Ненчо, а градината и дворът се поддържат от трима жители на селото. Историята на тази вила тръгва от 2004 година, когато Филип Харманджиев, съдружник на Иво Прокопиев, купува парцела за 18 лева на квадратен метър и вдига къщата.


След това, през 2007 година той я продава на Росен Плевнелиев, който я обявява и в имотната си декларация като посочва стойност от 352 049 лева. Съвсем близо до президентската вила са и луксозните къщи - близнаци на двамата братя Прокопиеви.


Всички сгради са във възрожденски стил, вероятно дело на един и същи архитект и строител. Разликата между тях е само в цвета на външната дървена обшивка. Вътрешното им разположение също е идентично с това на вилата на държавния глава.


За поддръжката им се грижи жена от селото, градинарите на Плевнелиев прескачат да оправят и градините на Прокопиеви. Съсед на този луксозен президентско-бизнес комплекс е и финансистът Камен Колчев.


Местните хора разказват, че обитателите на вилите са имали много тесни, приятелски отношения и често са се събирали на общи трапези. Дори дворните им пространства не са разделени с ограда, а само със символични зелени храсти. За да бъде идилията и релакса пълен, до комплекса се стига по черен път, който най-лесно се преминава с джип, особено през зимата.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.