Свързани новини

11.11.2013 17:45

Бунт грози Мини Марица-изток ЕАД

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовата нестабилност на Мини Марица-изток ЕАД повишава социалното напрежение сред колектива и поражда редица въпроси за бъдещето на дружеството, съобщават от пресцентъра на КНСБ.


Липсата на средства за резервни части и лични предпазни средства ще доведе в най-скоро време до невъзможност за осигуряване на въглища за централите, се посочва в декларация на


миньорските синдикати. Писмото е изпратеното до министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Само осигуряването на средства за работни заплати не гарантира сигурността на трудовата заетост, а още по-малко здравословните и безопасни условия за труд на работните места на миньорите, се допълва в декларацията. В нея се констатира повишаване на социално напрежение от тежкото финансово състояние на дружеството и че предприетите мерки за стабилизиране на комплекса са недостатъчни поради ниската продажна цена на добиваните въглища. Миньорите настояват управляващите незабавно да предприемат мерки за финансово стабилизиране на дружеството чрез достигане на реална цена на продукцията. Те декларират, че ако не бъдат предприети незабавни мерки, ще използват всички действия за запазване на работните им места. В средата на август министърът на икономиката Драгомир Стойнев увеличи цената на добиваните от дружеството въглища с близо 5 %, като тази цена влезе в сила от 1 септември. В началото на април 1500 служители в държавната компания излязоха в принудителен отпуск заради намалелите заявки.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв