Свързани новини

08.11.2013 15:45

Раздадоха Годишните награди за правосъдие

Видян 7088 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

На стилна церемония бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ вчера вечерта в Рубаят – НДК. Те бяха част от Бала на юристите, който се проведе в подкрепа на две болни от церебрална парализа деца – 13-годишната Снежанка и 7-годишният Божидар.


Изисканата вечер започна с малките балерини от школата на Маша Илиева, която тя лично бе довела. Трите грации събраха бурните аплодисменти на юристите.


След тях водещите на на събитието – правистите Борислав Хлебаров и Нина-Никол Хамилтън (която блестеше в уникална рокля на Rose Fashion House), превърнаха „Темида-цената на истината“ в конкуренция на Оскарите. Номинираните и наградените излизаха на стилно украсена сцена, в унисон с тематиката. Скулптура на темида строго дирижираше парада, а декораторите бяха помислили и за най-малките детайли, като разположението на съдийско чучке, което придаваше строгост. На огромна видеостена се въртяха видеовизитни на всеки един от номинираните в 7-те категории – Адвокат на годината, Кантора на годината, Дело на годината, Прокурор на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината и Правосъдие зад граница. Бяха дадени и две специални награди – за млад юрист приза отиде при Елена Ангелова, а за телевизионен юрист – при съдия Искра Онцова.


Най-силна бе конкуренцията в категорията Адвокат на годината, тъй като всички номинирани са доказали се професионалисти – Менко Менков, Людмил Рангелов, Владимир Пенков, Ивайло Дерменджиев и Виктор Рашев. За да обяви победителя в специална видео-връзка от Стокхолм се включи водещият на предаването „Темида“ по Бългерия он еър Димитър Абрашев. А главният секретар на Софийска адвокатска колегия г-н Владимир Дончев връчи плакета на адвокат Владимир Пенков. По време на награждаването на Адвокат на годината, организаторите направиха изненада на Ивайло Дерменджиев, който бе рожденник. В категорията дело на годината адвокат Менков се пребори с Владимир Пенков – за делото срещу НЕК, Марин Марковски – за делото Бойко Борисов срещу Йордан Цонев, Михаил Екимджиев – за делото Борислав Гуцанов в Ев. Съд и Костов и Руневски – за делото срещу ВАС. Гласувалите журналисти прецениха, че най-голяма обществена популярност и дискусии е получило делото Прокуратурата срещу Цветан Цветанов.


Да връчи наградата за кантора на годината на сцената излезе Председателят на Софийска адвокатска колегия г-н Петър Китанов. Той връчи плакет и грамота на адвокатско дружество „Табаков, Табакова и съдружници“. Грамоти получиха и останалите номинирани – Боянов и Ко, Варадинов и партньори, Рангелов&Серафимова и Кръпов и партньори. От Техномаркет поднесоха на адвокат Таваков специален подарък за него – смарт телефон.


В категорията Нотариус на годината приза за Светлана Миленкова бе обявен от политика и новият член на СЕМ Иво Атанасов. Нейният плакет и грамота бяха приети от Председателя на нотариалната камара г-н Катранджиев. Останалите номинирани бяха Вяра Янева, Милена Илчева, Валери Манчев, Обретен Обретенов и Станка Стайкова.


Призът за прокурор на годината отиде при Бойко Наденов, но тъй като г-н Найденов изненадващо подаде оставка два дни преди церемонията, водещите прецениха да не задълбават в тази категория.


В категорията Правосъдие зад граница грамотата и плакета получи Михаил Екимджиев, който дойде от Пловдив специално за церемонията. Той бе в една категория с Александрина Субева, Менко Менков, Симона Игнатова и Тодор Табаков.


Съдия на годината стана Галя Христова от Върховен административен съд. Тя се пербори с Георги Крумов, Евдокия Кеймалова и Росица Велкова.


На финала на церемонията се разигра търг, в помощ на двете болни от церебрална парализа деца. На него бяха продадени козметика на Кристиян оф Рома, чаши от Техномаркет, козметични процедури от Дерма про, ръчно изработена сребърна икона от SSG, плодови букети с шоколад от Фрути Лукс, вина Cycle, както и уикенд за двама в хотел Персенк-град Девин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв