Свързани новини

29.10.2013 16:50

Пирогов фалира до три месеца

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До три месеца има опасност болница Пирогов да бъде декапитализирана, ако настоящото положение във взаимоотношенията със Здравната каса не бъде променено. Вследствие на това болничното заведение ще бъде ликвидирано, предупреди изпълнителният директор на Института доц. Стоян Миланов. Според изпълнителния директор на Спешната болница Касата рекетира лечебното заведение и принуждава ръководството му да извършва документни престъпления.


В понеделник стана ясно, че от Българския лекарски съюз са сезирали главния прокурор Сотир Цацаров, че НЗОК рекетира, изнудва и извършва документни престъпления. Ръководството на Касата е давало указания на болничните директори и управители да осчетоводяват само 80 на сто от своята дейност. „От НЗОК настояват за възстановяване на 20 на сто от приетата дейност и оказват натиск за коригиране на вече представени финансово-отчетни документи за месец септември 2013 г.", твърдяха в писмото от Съюза.


Пирогов до януари ще фалира, ако изпълни изискванията на Здравната каса да получава 20% от извършената  дейност. Анексът, който от Касата са пратили до всички болници в страната, не е подписан не само от Пирогов, но и от още 9 болници, обясни Миланов. Самата Спешна болница, след като от НЗОК са върнали фактурите за септември, за да ги преправят по „изисквания“ начин, с което ще бъде извършено документно престъпление, е отказала и отново са ги върнали коректно попълнени. Доц. Миланов описа случая така "все едно да правиш операция на апендицит на 80%, т.е. да не зашиеш корема".


Пирогов иска за септември да бъдат изплатени фактури за 4 милиона и 33 хиляди лева. Неслучайно в момента РЗОК извършва масирана проверка в лечебното заведение, смята още шефът на болницата. Миланов посочи, че в момента от близо 4500 постъпили пациенти, се прави одит за лечението на 350, незнайно по какви причини, при положение, че тези хора са имали нужда от лечение.


При всичките финансови неуредици на болницата може на наложи приемът на пациенти да бъде прекратен. Миланов заяви, че каквото и да коства на болницата, тя няма да спира приема на спешните случаи, които представляват около 80% от всички случай. Той декларира, че е готов да работи без заплащане, колкото е необходимо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще