Свързани новини

18.10.2013 16:10

Дават 10 млн. лв. за подготовка на пътищата за зимата

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 млн. лева са предвидени за подготовка на пътищата за зимата. Според плана около 3 450 000 лв. са били дадени през септември, около 2 270 000 лв. през октомври и около 4 150 000 лв. за допълнителни задания за подготовка, каза министърът на регионалната политика Десислава Терзиева в рамките на парламентарния контрол, предаде Блиц. Отговорът й беше на запитване на депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски относно готовността на агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) и фирмите, извършващи дейностите по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, за предстоящия зимен сезон.


„Изготвен е план за дейността на АПИ за зимното поддържане, изготвени са плановете на областните пътни управления, създаден е оперативен щаб на АПИ при възникване на усложнена зимна обстановка. Започнати са проверки за готовността на машините и персонала за зимно почистване”, отговори регионалният министър.


„Набелязани са местата за спиране на тежкотоварните автомобили при необходимост. Засилен е контролът по изпълнението на почистването. От 20 до 28 октомври ще бъдат извършени проверки от АПИ, съвместно с МВР и ИА „Автомобилна администрация” на готовността на техниката за зимно поддържане”, каза още Терзиева.


„От АПИ заявиха, че са подготвили 60 млн. лв. за тази зима. Аз критикувах ГЕРБ в предния мандат за това, че те харчиха по 52 млн. лв. Ще бъда много заинтересован и ще ви помоля агенцията да бъде изключително стриктна в харченето на средства и по възможност да не стига до 60 млн. лв., защото пътната инфраструктура има достатъчно други нужди. Да бъде много взискателна към фирмите да изразходват средства там, където е необходимо. Договорите в момента дават несъразмерно предимство на част от фирмите спрямо другите”, заяви обаче Михалевски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на