Свързани новини

06.10.2013 13:10

Безработните в България без здравни осигуровки

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Държавата да поеме изплащането на здравните вноски на безработните, които обаче активно търсят работа и са официално регистрирани в Бюрото по труда.”, това каза Николай Бареков по време на предаването “България без цензура” в Разград. Гости готови да отговарят на въпросите на гражданите бяха инж. Ценка Таракчиева-зам. кмет по строителството и общинските структури и инж. Любомир Цонев- зам. кмет по финанси, инвестиционни дейности и околна среда.

“В България няма здравна реформа. Поредната лъжа на политиците е, че ще има втори и трети фонд за здраве, заради което и вдигнаха прага на осигуровките от 6% на 8%.”, допълни още той.  “При тази безработица от къде да си платим здравните осигуравки?”, зададоха въпрос към здравния министър хората от площада в Разград. Повод за коментарите на Бареков даде жена, която се оплака, че дъщеря й паднала и си счупила прешлен и глезен, а от болницата й поискали 513 лв., които да плати за един ден. Въпреки спешния случай, лекарите отказали да бият дори обезболяващи, защото момичето било безработно и съответно няма платени здравни осигуровки. След намесата на криминална полиция, момичето било настанено в болницата, но било изписано след три дни.  

Нека се намерят 20 доброволци, които са готови да боядисат и да поправят част от пейките в разградския парк, а аз ще помогна с малко пари за боя и дървен материал –каза Николай Бареков. Той помоли младите хора да се включат в доброволческите отряди на dobrovolec@barekov.com и докато чакат общината да направи реконструкция в парка, да се хванат с момчетата от „Лудогорец“

и поне да се боядисат пейките, за да се освежи градината.

В предаването “България без цензура” разградчанин се оплака от решението на кмета на община Цар Калоян, Ахмед Ахмедов за посрещане на сирийски бежанци. “Без да е попитал общността на Цар Калоян, кмета обещава да посреща бежанци, а ние нямаме възможност да ги посрещаме.”, коментира мъжа. Той допълни, че на тайна общинска сесия в четвъртък само с гласовете на ДПС и БСП се е взело решение да се приемат бежанци. “По-рано днес еврокомисарката, Кристалина Георгиева направи изказване, което е на път да взриви общонстта”, каза Николай Бареков. “Не можем да живеем с илюзията, че бежанциите утре- други ден ще си тръгнат за Сирия. Трябва да сме готови да ги приемаме и интегрираме.”, казва еврокомисарката. “1300 лв. плаща българската държава на един сириец, а на българските пенсионери плаща по 130 лв. Нали виждате каква несправедливост!”, коментира Бареков. Хората на площада в Разград коментираха, че решението на кмета е до голяма степен незаконно. Юристите на “България без цензура” ще подготвят протестна подписка за хората от община Цар Калоян и ще уточнят законовите възможности за протест. 

Оказа се, че „България без цензура“ има и поддръжници и сред най-малките. 7-годишният Алекс поиска думата и попита кога ще бъде ремонтирана детската площадка в неговия квартал. Детето зададе и втори въпрос – кога ще има работа за родителите му у нас, защото в момента те са зад

граница и той живее със своята баба.

“Децата си искат тяхното и не ги вълнуват политиците.”, бе коментара на Бареков. “Ежегодно правим по няколко детски площадки. Сециално за тази ще проверим какво е положението.”, коментира Любомир Цонев, зам. кмет по финанси, инвестиционни дейност и и околна среда на община Разград. “Да се оправи една детска площадка са необходими между 10 – 15 хиляди лв.,” допълни още той. Бареков цитира изказване на депутата Мартин Захариев, че всеки един ден отсътвие на Борисов и групата на Герб от парламента, струва около 500 хиляди лв. “10 площадки са 150 хиляди лв., 30 площадки – 450 хиляди лв. Сметнете с тези пари колко площадки могат да се направят”, допълни още той. 

  “Как може пред парламента, където пише “съединението прави силата”, хората да демострират такова разединение?!, попита възмутена гражданка и призова Бойко Борисов да направи така, че да не пречи на Народното събрание да работи.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

Министърът на вътрешните работи Калин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп