Свързани новини

04.10.2013 10:10

Атанасова: Отклоняването на пари от НЗОК в държавния бюджет беше грешка

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десислава Атанасова, народен представител от ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:


Вотът на недоверие към правителството.


   Десислава Атанасова заяви, че всъщност оценката на ГЕРБ за този вот не е толкова важна, по – скоро са важни очакванията на гражданите, а те са били правителството да си подаде оставката след сто и тринадесет дни на протести. Депутатът от ГЕРБ изрази надеждата си оставката да се случи в най – скоро време, защото кабинетът няма нито обществена, нито парламентарна, нито международна подкрепа. Доказателство за това са думите от вчера на Волен Сидеров, че ако АТАКА ги няма се срива държавата.


Защо политиката е била изместена от процедурата?


    Десислава Атанасова заяви, че този факт не говори добре за Народното събрание, но също така много лошо е и това, че то се ползва с рекордно ниска обществена подкрепа. Депутатът от ГЕРБ продължи, че толкова нисък е бил рейтингът на парламента единствено когато правителството на Жан Виденов е подавало оставка. Изключително неприятен е фактът, че е допуснато в Народното събрание да се говори за шизофреници и медицински процедури. Депутатът от ГЕРБ продължи, че й е неприятно, че попада под общ знаменател с хора, с които има не само различни идеи, но и различно възпитание.


Защо от ГЕРБ толкова често напускат пленарна зала, където трябва да се излагат аргументите?


    Десислава Атанасова заяви, че за да има дебат по различни идеи и становища, трябва да има с кого да се дебатира. Тя продължи, че досега не сме чули нищо по – различно от стоте мерки на правителството, които в голямата си част са добри пожелания нещо да се случи. От ГЕРБ не виждат никакви реални политики и добри идеи по отношение на по - добрия живот на гражданите. Освен това е важно да се каже, че управляващите са длъжни да си осигурят кворум и подкрепа. ГЕРБ са разчитали на собствените си народни представители, когато са били на власт, а това в момента не се случва с управляващите, самият Станишев не е бил в залата, когато се е гледал вотът на недоверие.


Възможна ли е широка коалиция между леви и десни, по подобие на Германия?


    Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ са предложили един глас в началото на работата на Народното събрание, за да бъде сформирано правителство и да не се търси подкрепата на АТАКА. От ГЕРБ също така са заявили, че ще подкрепят всички реформи, по които е необходимо национално съгласие. Що се отнася до предложената от БСП декларация за основните цели и приоритети на Народното събрание, тя е поредният кух документ, който не съдържа нищо. Няма и дума за реалните мерки. До сега все още не са ясни идеите по основните секторни политики на кабинета. Доказателство за това е и поставеният въпрос на блиц контрола за лекарствата за онкоболни, на който е било отговорено, че този въпрос ще се засегне при обсъждането на бюджета. До този момент ДПС иска демополизация на здравната каса, БСП в никакъв случай не подкрепят идеята за конкурентна среда и други здравни каси, а АТАКА иска национализация. Това според депутатът от ГЕРБ означава, че вътре в тройната коалиция не са се разбрали какви секторни политики ще отстояват и какви реформи ще правят. Те нямат намерение и да го обсъждат с опозицията и избирателите. На въпроса на Клара Маринова защо при управлението на ГЕРБ е било допуснато да се отклонят пари от здравната каса към бюджета Десислава Атанасова отговори, че тези средства наистина са били прехвърлени от бюджета, но са били харчени за дейности, гарантирани от него. Народните представители от ГЕРБ, които са участвали в Комисията по здравеопазване, не са подкрепили този трансфер. Десислава Атанасова продължи, че тя самата също не го е подкрепила. ”Ако сегашните управляващи не предложат да се върнат тези пари в касата, това ще го направим ние, за да покажем жест към българските граждани, че сме осъзнали грешката си” завърши Десислава Атанасова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв