Свързани новини

26.09.2013 14:20

Хигиена нулева в Била

Видян 2258 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Здравейте, уважаема редакция,


Изпращаме Ви жалба и снимков материал ,в които подробно сме описали несгодите , които търпим от една от най-големите вериги за хранителни стоки - магазин Била -кв.Орландовци:


1.Машините , които се използват за почистване на тоалетни, са в пряк контакт с касетките за хляб и мляко,чувалите с картофи и др. Камиони тип-помпи служат за изпомпване на отпадни води в магазина. Преди да започне работа, на машината се поставят маркучи и в повечето случаи част от фекалиите от цистерната изтичат на земята, да не говорим  каква миризма и какъв шум се вдига.


2.Кофите за боклук и сметоизвозващите камиони са пак на същото място ,където са хлябът,  млякото плодовете и зеленчуците.


Явно ,че контролът от страна на ХЕИ, РИОСВ и др. компетентни органи е многократно занижен.


Молим Ви като отговорна и нецензурна медия да се самосезирате и направите коментар по случая.


Не можем да допуснем макар и чужди инвеститори като Била-България да погазват елементарните разпоредби за хигиена и да бъдат над законите.


                                                                         С уважение : Мариан Ангелов


 


 


P.S. Прилагам и жалба, която сме писали.


 


Ж А Л Б А


От Мариан Ангелов, Лилия Ангелова,Александър Методиев - адрес гр. София 1225, ул. “Христо Станишев” № 29 и 7 (седем) граждани, живущи на посочения адрес, описани в писмо  подписка с  вх. № РД-94-00-288 / 20.08.2010 г. и жалба вх.№РД-94 00-288/07.09.2011г.до г-н Кмета на Район “Сердика”


              УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН  НАЧАЛНИК,


            След многократни жалби и оплаквания до кмета на община Сердика  , след среща с представители на Била - България и жители на кв. Орландовци,след жалби в НАГ-гр.София,след жалби в ХЕИ и изготвени протоколи за завишен щум, решихме да Ви запознаем лично с проблемите създавани ни от магазин “БИЛА”/рампата за товарене/ в кв. “Орландовци” ул.”Железопътна”№18 , а именно :


През 2010г. беше изграден магазин БИЛА, както и рампата за товарене и разтоварване на стоки към магазина. От тогава започна и ходене по мъките и тормоза над нашите семейства.


1.       От ранна сутрин до късно вечер ежедневието е   тряскане,блъскане  на транспалетни колички при товарене и разтоварване на стоките, форсиране на електрокар и блъскане на вилиците му, при което се вдига голям шум, форсиране на двигатели на товарни автомобили и техните агрегати и  всичко това на 7-8м. от нашите прозорци .


2.       При работата на балиращата машина за опаковки и хартия тип “велпапе”  свършването на цикъла и разтоварването й е свързано с невероятни трясъци /все едно че има земетресение/ всичко това е  пак под нашите прозорци.


3.       Зад балиращата машина  се намират шахти със замърсен от мазнини терен, като  извозването е посредством машини за почистване на тоалетни и при работа се носи непоносима смрад ние с какво сме виновни да ни наказват по този безобразен начин.На един от случаите свидетел беше лично представител на Район „Сердика“ г-н Александров, за което е изготвен констативен протокол.


4.       На 0,5/половин/м. отстояние от нашата ограда и на 6-7м. от сградата ни се намира дизелов агрегат /поставен там без никакво наше съгласие/, който въпреки че е изолиран , особено нощно време жестоко ни притеснява с шум и изгорели газове. Нееднократно сме уведомявали полицията- ІІ-ро РПУ на МВР /на 20 , 22,25.08,31.10,01.11.2012г,01-05.2013г/Сигнализирахме Столичната ХЕИ за което бяха изготвени протоколи №121725/03.10.2012 ,№130140/13.2.2013г.от които се вижда че нивата на шум са завишени.


            5.Рампата за товарно-разтоварно дейности и дизеловия агрегат  са  в непосредствена близост до нашите прозорци и са изградени без никакво наше съгласие това искаме да го подчертаем , имаше и незаконно изграден   навес за съхранение на стоки до диз.агрегат пак без разрешение /в последствие премахнат от Строителен контрол/


           6. На линията на оградата при предварително одобрен проект ,по време на изграждането на обекта през 2010г. беше направен изкоп дълбок 4-5м. на цистерна за дизелово гориво-5м3.След наш сигнал до архитекта на район  „Сердика“ ,че този изкоп застрашава построената сграда/гараж/ от нас същият беше преместен на около 3-4м. от оградата.В резултат на тази неграмотност цялата ограда и гаража /масивна железобетонна конструкция/ в момента е напукана и постоянно пропада- п-мо №АС-94-00-646/02.06.2010г.


Моля Ви помогнете за върховенството на законите в РБългария.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец